6 πράγματα που οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν με διαφορετικό τρόπο

06:02 8/9/2014 - Πηγή: iPop

Τι ξέρει ο Richard Branson που εμείς δεν ξέρουμε; Ή ο Bill Gates; Ακόμα και ο Barack Obama. Εκτός ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός έχει τουλάχιστον 5 μηδενικά παραπάνω από το δικό μας.

Διάβασε πληροφορίες για τον τρόπο ζωής και τις επιλογές που κάνουν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο και, ιδανικά, ακολούθησε το δρόμο δημιουργικότητας που έχουν χαράξει.

Αποτυγχάνουν ξανά και ξανά

Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Βρετανός επιχειρηματίας και entrepreneur Richard Branson. Κατά

τη διάρκεια της καριέρας του, ξεκίνησε 100 εταιρείες. Κάποιες από τις αποτυχίες περιλαμβάνουν τις Virgin Cola, Virgin Vodka καιτησειράρούχων Virgin. Σήμερα, βέβαια, η περιουσία ανέρχεται σε 4,6 δις. Μπορείς να παραδειγματιστείς από τον Branson, ακολουθώντας τη συμβουλή του: «Δενμαθαίνεις απλώς ακολουθώντας τους κανόνες. Μαθαίνεις κάνοντας και πολλές φορές αποτυγχάνοντας».

Κάνουν αντισυμβατική ζωή

Ο Albert Einstein είναι ο πιο διάσημος επιστήμονας όλων των εποχών και έκανε καριέρα πηγαίνοντας ενάντια στο κατεστημένο. Κατά το πρώτο μέρος της καριέρας του, δεν μπορούσε να βρει δουλειά ως επιστήμονας ή ερευνητής.

Έτσι, ο Αϊνστάιν δούλεψε στο γραφείο ευρεσιτεχνιών στη Βέρνη της Ελβετίας και διηύθυνε την επιστημονική έρευνα στον ελεύθερο χρόνο του, όταν είχε σχολάσει από την πρωινή δουλειά του. Ακόμα και μετά, όταν έγινε διάσημος, ο Αϊνστάιν είχε αφιερωθεί σε επιστημονικές εργασίες που οι συνάδελφοί του θεωρούσαν ασήμαντες. Είπε: «Μάθε από το χθες, ζήσε για το σήμερα, να ελπίζεις για το αύριο. Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να αναρωτιέσαι».

Διατηρούν ενδιαφέροντα άσχετα με τη δουλειά τους

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προφανώς δεν έχει πολύ χρόνο για χόμπι, αλλά είναι γνωστό ότι ο Barack Obama πάντα προσπαθεί να βρίσκει λίγο χρόνο για να παίξει μπάσκετ. Αφού το κάνει αυτός, μπορούμε να το κάνουμε όλοι. Τα ενδιαφέροντά σου σε κάνουν πιο σφαιρικό και σε βοηθούν να χειριστείς καλύτερα τις επαγγελματικές σου υποθέσεις.

Έχουν το τέλος στο μυαλό τους

Κάθε γκουρού της παραγωγικότητας προτείνει να ξεκινάς κάθε project έχοντας στο μυαλό σου πού ακριβώς θες να φτάσεις. Έτσι, θα γλιτώσεις χρόνο και κόπο στην πορεία. Επίσης, θα μείνεις πιστός στο όραμά σου -χωρίς περισπασμούς και «εκπτώσεις» στο μονοπάτι που θες να χαράξεις.

Αναζητούν την κριτική

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι η κριτική τους επιτρέπει να βελτιωθούν. Ο σκηνοθέτης, Μάρτιν Σκορσέζε είπε για την κριτική:
«Υπάρχουν δύο είδη ενέργειας που θα πρέπει να πολεμήσουμε. Το πρώτο είναι τα λεφτά. Το άλλο είναι οι άνθρωποι που είναι κοντά μας, γνωρίζοντας πότε να δέχεσαι την κριτική τους, και πότε θα λες όχι.».

Θέτουν συνεχώς νέες προκλήσεις

Ο J.Κ. Rowling θα μπορούσε να σταματήσει την καριέρα της μετά τη σειρά Χάρι Πότερ. Είχε ήδη περισσότερα χρήματα από τη Βασίλισσα της Αγγλίας και το όνομά της της ως συγγραφέως ήταν εξαιρετικό. Αντί γι” αυτό, η Rowling άλλαξε το όνομά της και δημοσίευσε το βιβλίο εγκλήματος Cuckoo’s Calling με το ψευδώνυμο Robert Gailbraith.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γρήγορα ανακάλυψαν το μυστικό της, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι ωθούν τους εαυτούς τους να κάνουν συνέχεια πράγματα. Ποτέ δεν επαναπαύονται.

The post 6 πράγματα που οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν με διαφορετικό τρόπο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα