6 μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για σένα όσο είσαι κολλημένη στην κίνηση

08:30 11/4/2022 - Πηγή: iPop

Πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο και πλέον γνωρίζεις και έχεις αποδεχτεί τη μοίρα σου: Κάθε μέρα στις 9:00 θα βρίσκεσαι σταματημένη στο ίδιο σημείο στην Κηφισίας και θα εύχεσαι να καταφέρεις αύριο να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα ώστε να προλάβεις να πάρεις καφέ για τον δρόμο. Μπορεί να θεωρείς τον χρόνο στην κίνηση ως “χαμένο χρόνο”, καθώς αν ήσουν μέσα σε κάποιο ΜΜΜ τουλάχιστον θα μπορούσες να διαβάσεις ένα βιβλίο ή τα νέα της ημέρας. Όταν μάθεις, όμως, τα

πράγματα που μπορείς να κάνεις όσο είσαι κολλημένη στην κίνηση, τότε θα αλλάξεις άποψη!

Όσο μετακινείσαι, λοιπόν, απ’ το σπίτι στη δουλειά σου, φρόντισε να μετακινηθείς απ’ το σημείο Α στο σημείο Β και στην ψυχολογία σου, κάνοντας πράγματα που θα σου αλλάξουν τη διάθεση.

Είναι μια τέλεια στιγμή για να εντάξεις την αυτοφροντίδα στην καθημερινότητά σου και να ενισχύσεις την ευημερία σου.

Πράγματα που μπορείς να κάνεις όσο είσαι κολλημένη στην κίνηση

Εστίασε στο αγαπημένο σου τραγούδι

Μελέτες έχουν δείξει ότι η χαρούμενη μουσική δημιουργεί ό,τι δημιουργεί και ο διαλογισμός επίγνωσης, ο οποίος μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας.

Μύρισε ένα χαλαρωτικό άρωμα

Εάν υπάρχει ένα άρωμα που σου αρέσει και σου φέρνει πολλή χαρά, πάρτο μαζί σου πριν βγεις απ’ το σπίτι! Η έρευνα έχει δείξει ότι η αρωματοθεραπεία μπορεί να είναι ευεργετική για την ψυχική μας υγεία. Η λεβάντα και η μέντα είναι δύο δημοφιλή αιθέρια έλαια που μπορούν να μας ηρεμήσουν και να τονώσουν τη διάθεσή μας.

Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές

Όταν είσαι αγχωμένη ή ανήσυχη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να χαλαρώσεις το σώμα σου και την ψυχή σου, είναι να πάρεις μερικές βαθιές αναπνοές. Η βαθιά αναπνοή ενεργοποιεί την απόκριση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος στο σώμα μας, η οποία μας βγάζει από το συναίσθημα «μάχης ή φυγής».

Pexels

Επικοινώνησε με κάποιον δικό σου

Πάντα με ασφάλεια και προσοχή κι όχι όσο βρίσκεσαι εν κινήσει, όσο είσαι κολλημένη στην κίνηση μπορείς να πεις καλημέρα σ΄ ένα αγαπημένο σου πρόσωπο!

Άκουσε το αγαπημένο σου podcast

Η ακρόαση ενός podcast ή ενός κωμικού που σε κάνει να γελάς μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο χαρούμενη στο λεπτό!

Το μεγάλο λάθος με το self-care και πώς μπορείς να πάρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι

Κάνε στάση για καφέ!

Αν είναι δεδομένη η αργοπορία λόγω της κίνησης, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου! Πάρε τον αγαπημένο σου latte ή ένα σνακ και αμέσως η διαδρομή θα γίνει πιο… νόστιμη!

Ελπίζουμε να πήρες έμπνευση απ’ τα πράγματα που μπορείς να κάνεις όσο είσαι κολλημένη στην κίνηση και η επόμενη φορά που θα μετακινηθείς να γίνει με άλλη διάθεση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 6 μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για σένα όσο είσαι κολλημένη στην κίνηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
6 μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για σένα όσο είσαι κολλημένη στην κίνηση,