5 βήματα για να αποφύγουν οι άνδρες ένα καρδιακό επεισόδιο

06:01 26/9/2014 - Πηγή: iPop

Οι άνδρες που ακολουθούν αυτά τα 5 βήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες μιας καρδιακής προσβολής κατά 4/5, αλλά μόνο το 1% των ανδρών το κάνουν μόνοι τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε τη περασμένη βδομάδα.

Και όμως τα βήματα δεν είναι τόσο περίπλοκα! Κόψε το κάπνισμα, πιες με όριο, γυμνάσου καθημερινά, ακολούθησε υγιεινή διατροφή και πήγαινε μία φορά το εξάμηνο στον γιατρό σου!

«Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι υγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής θα οδηγήσουν σε μείωση

των καρδιακών προσβολών» δήλωσε ο Agneta Akesson του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης. «Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι το πόσο δραστικά μειώθηκε ο κίνδυνος λόγω αυτών των παραγόντων» συμπλήρωσε!

Η ομάδα του Agneta Akesson μελέτησε 20.000 Σουηδούς άνδρες για 11 χρόνια και διαπίστωσαν ότι όσοι δεν κάπνιζαν μείωσαν τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής περισσότερο. Οι άνδρες που δεν είχαν καπνίσει ποτέ στην ζωή τους μείωσαν τον κίνδυνο κατά 36% και οι άνδρες που περπατούσαν ή έκαναν ποδήλατο για τουλάχιστον 40 λεπτά την ημέρα και συμπλήρωναν την προπόνηση τους με κάποια άλλη άσκηση για τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα, είχαν 3% χαμηλότερο κίνδυνο. Εκείνοι που είχαν περίμετρο μέσης κάτω από 37 ίντσες είχαν 12% χαμηλότερο κίνδυνο. Εκείνοι που δεν έπιναν περισσότερο από δύο ποτά την ημέρα είχαν 11% χαμηλότερο κίνδυνο. Όσοι έτρωγαν πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρια είχαν 18% χαμηλότερο κίνδυνο. Σχεδόν κανένας δεν ακολουθούσε και τα πέντε βήματα ταυτόχρονα! «Μόνο το 1% του πληθυσμού αποτελείται από την ομάδα χαμηλού κινδύνου που ακολουθούν και τα 5 με δική τους πρωτοβουλία» έγραψε ο Akesson στο επιστημονικό περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας.

Άρα, ακολούθησε τα βήματα που προτείνουν οι ειδικοί για να αποφύγουν οι άνδρες ένα καρδιακό επεισόδιο και θα δεις πως και η καθημερινότητα σου θα βελτιωθεί και εσύ θα νιώθεις πιο υγιής!

The post 5 βήματα για να αποφύγουν οι άνδρες ένα καρδιακό επεισόδιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα