5 τρόποι να ενισχύσεις την διάθεση σου

11:19 17/3/2017 - Πηγή: iPop

Ποιος χρειάζεται διακοπές για να τονώσει την διάθεση του; Απλά πράγματα όπως μία αγκαλιά μπορούν να σου αλλάξουν την μέρα. Η ομάδα του iPop.gr σου προτείνει απλά πράγματα για να νιώσεις και εσύ καλύτερα αμέσως!

Ορίστε 5 τρόποι να ενισχύσετε και εσείς την διάθεση σας: Υιοθέτησε και εσύ ένα κατοικίδιο! Και όμως ένα ζωάκι όπως ο σκύλος μπορεί να σου προσφέρει τεράστια χαλάρωση. Έρευνες λένε, ότι χαϊδεύοντας τον σκύλο σου απελευθερώνονται ορμόνες που σε κάνουν να νιώσεις
καλύτερα και ταυτόχρονα μειώνεται το στρες!Τώρα και το συγκεκριμένο λαγουδάκι να χαΐδεύεις το ίδιο απολαυστικό και χαλαρωτικό φαίνεται!

Χαμογέλα! Ναι είναι πιο εύκολο από τι φαίνεται, ακόμα και αν δεν θες να το κάνεις προσποιήσου. Στο πανεπιστήμιο Clark, έγινε μία έρευνα όπου ένα ποσοστό ανθρώπων αναγκάστηκε να χαμογελάσει και ένα άλλο να κατσουφιάσει. Στην συνέχεια και τα δύο γκρουπ είδαν κάποια καρτούν όπου το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό καθώς το πρώτο γκρουπ είπε ότι του φάνηκε αστείο αυτό που είδε ενώ το δεύτερο όχι. Με το χαμόγελο όπως γίνεται κατανοητό ενεργοποιείται ένα τμήμα του εγκεφάλου το οποίο σε κάνει να νιώθεις πιο ευτυχισμένος!

Φάε για τον εκστασιασμό! ΩΩΩ ναι, το φαγητό και συγκεκριμένα το υγιεινό φαγητό όπως το ψάρι μειώνει την πιθανότητα να εμφανίσεις κατάθλιψη! Οπότε άσε κάτω το ξunk food και εκστασιάσου με τα θετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία σου που έχουν οι υγιεινές τροφές!

Συναναστρέψου με ανθρώπους! Έρευνες δείχνουν ότι το ανθρώπινο άγγιγμα απελευθερώνει ενδορφίνες που σε ανεβάζουν και μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό κάνοντας σε ταυτόχρονα πιο χαλαρό!

Ασχολήσου με την τέχνη! Σύμφωνα με έρευνες όσο πιο πολύ εκφράζεσαι με την τέχνη και ελευθερώνεις τα αρνητικά σου συναισθήματα τόσο πιο πολύ ανακουφίζεσαι και χαλαρώνεις.

The post 5 τρόποι να ενισχύσεις την διάθεση σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα