5 φράσεις του πρώην σου που σε στιγμάτισαν και σε έκαναν να χαλάσεις τις επόμενες σχέσεις σου

19:32 9/12/2020 - Πηγή: iPop

Μια αιτία που μπορεί να εξηγεί γιατί πάντα χαλάς τις σχέσεις σου, την στιγμή που όλα πάνε καλά, μπορεί να είναι το ότι αντιμετωπίζεις θέματα εμπιστοσύνης, που σε κάνουν να θες να τεστάρεις κατά πόσο ο σύντροφος σου ενδιαφέρεται για σένα. Υπάρχει περίπτωση φράσεις του πρώην σου να σου έχουν αφήσει ένα τέτοιο τραύμα;

Ναι, αυτό μπορεί να προέκυψε από κουσούρια του πρώην σου, δηλαδή φράσεις του πρώην σου που σε έκαναν να πληγωθείς, είτε μετά από μια απιστία, από κακές στιγμές και γενικά μετά από μια τοξική σχέση. Γιατί κάτι τέτοιο

μπορεί να σου αφήσει ψυχολογικά στίγματα για πάντα, ειδικά όσο έχει να κάνει με την έλλειψη εμπιστοσύνης σε άλλα άτομα.

Σύμφωνα με ειδικούς των σχέσεων, όταν προσλαμβάνουμε αυτό που λέει κάποιος άλλος και το θεωρούμε αληθινό, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο παίρνουμε τις αποφάσεις στις σχέσεις μας, ειδικά αν δεν είμαστε σταθεροί σε αυτό που πιστεύουμε.

Οι λέξεις ξέρουμε ότι πονάνε, ειδικά αν τις λέει κάποιος που έχεις αναπτύξει συναισθήματα και μπορούν να μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό σου. Έτσι, φράσεις κάποιου πρώην μπορεί να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη σου σε μεθεπόμενη σχέση σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές είναι οι φράσεις που μπορεί να σε έχουν στιγματίσει:

Μπορείς να με εμπιστευτείς

Ένα πράγμα που πολύ ακούγεται, αλλά συχνά δεν εφαρμόζεται, είναι η φράση “Έχε μου εμπιστοσύνη”, και κατά κύριο λόγο σε παραμυθιάζουν όταν το λένε. Εάν αυτά τα λόγια ήταν ψέμα, αλλά εξακολουθούσες να τα πιστεύεις, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστιες αμφιβολίες στον εαυτό σου και στην αντίληψη για τους άλλους  ανθρώπους. Την επόμενη φορά που θα ακούσεις αυτά τα λόγια από έναν νέο σύντροφο, μπορεί να μην το πιστέψεις, ακόμα κι αν είναι εντελώς ειλικρινής και σου λέει την αλήθεια.

Έχεις ψυχολογικά

Εάν κάποιος σε προηγούμενη σχέση σου είχε πει ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα που δεν λύνονται, τότε μπορεί να σε έχει στιγματίσει. Αυτό που συχνά δεν καταλαβαίνουν εκείνοι που στο λένε, είναι ότι στην πραγματικότητα αυτοί σου δημιουργούν την ζημιά και το πρόβλημα. Όσοι έχουν πληγωθεί συναισθηματικά, είναι πολύ δύσκολο να χειριστούν μια μελλοντική σχέση τους σωστά, και πολλές φορές σκέφτονται τα λόγια του πρώην, που τους δημιούργησαν αυτή την εντύπωση για τον εαυτό τους, πιστεύοντας τα.

Δεν είσαι καλή στο κρεβάτι

Εκτός από το ότι να λες κάτι τέτοιο στον σύντροφο σου είναι αγενές, μπορεί να καταστρέψει μια για πάντα την αυτοπεποίθηση κάποιου, και όχι μόνο όσον αφορά το σεξ. Ακόμα και αν ειπώθηκε μέσα σε πλαίσια της πλάκας, μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλεια, και να σε κάνει να μην μπορείς να ανοιχτείς σε επόμενη σχέση ή να αποφεύγεις αυτό το κομμάτι.

Εσύ φταις για..

Το να σε κατηγορεί για κάτι συνεχώς προκαλεί σοβαρή βλάβη σε έναν άνθρωπο, ακόμα περισσότερο εάν οι κατηγορίες αυτές προέρχονται από το πρόσωπο που αγαπάς περισσότερο.Έτσι, εάν κάθε τσακωμός που είχες με τον πρώην σου ήταν “δικό σου λάθος”, αυτό μπορεί να έχει επίδραση στην αυτοεκτίμησή σου. Όχι μόνο αρχίζεις να χάνεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, αλλά βλάπτεις επίσης την ισορροπία μιας σχέσης και θα σε κάνει να είσαι ευάλωτος.

Τίποτα

Κάποιες φορές αυτό που θα σε κάνει να έχεις τα περισσότερα προβλήματα εμπιστοσύνης, είναι το απόλυτο τίποτα. Γιατί και η σιωπή έχει κάποιο νόημα. Αν και υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να παραμένουν άγνωστα, τίποτα δεν πονάει περισσότερο από το απλά να εξαφανίζεται χωρίς μια λέξη. Πιθανότατα θα ξόδεψες πολύ χρόνο και ενέργεια στο να σκέφτεσαι τι πήγε στραβά και ίσως να κατηγορήσεις τον εαυτό σου για αυτό. Χωρίς το σωστό κλείσιμο, θα έχεις δυσκολία στο να εξηγήσεις γιατί τα πράγματα δεν δούλεψαν και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τις μελλοντικές σχέσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 φράσεις του πρώην σου που σε στιγμάτισαν και σε έκαναν να χαλάσεις τις επόμενες σχέσεις σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα