«Είμαι ο Τζιχάντ. Η μητέρα μου νοσηλευόταν με λευχαιμία και κορονοϊό. Ξεψύχησε στην Εντατική. Δεν θέλω να το θυμάμαι»- Η συγκλονιστική ταινία ενός 15χρονου για τον κορονοϊό

18:45 9/12/2020 - Πηγή: iPop

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει μια συγκλονιστική ταινία για τον κορονοϊό από έναν 15χρονο απ’ το Αγρίνιο. Η ταινία μικρού μήκους βασίζεται σε πέρα για πέρα αληθινά γεγονότα. Ο Τζιχάντ έχασε τη μητέρα του, η οποία νοσηλευόταν με λευχαιμία και κορονοϊό. Όπως ακούμε να λέει μια φωνή στο βίντεο «δεν θέλω να το θυμάμαι».

Η ταινία αποτελεί δημιουργία του 15χρονου Κωνσταντίνου Παπαγιάννη απ’ το Αγρίνιο, ο οποίος αποφάσισε να πάρει την ιστορία ενός 30χρονου άνδρα απ’ την Παλαιστίνη και να την μετατρέψει σε ένα συγκλονιστικό βίντεο.

«Είμαι ο Τζιχάντ.

Η μητέρα μου νοσηλευόταν εδώ και 5 μέρες στο νοσοκομείο της Χεβρώνας με λευχαιμία και κορονοϊό. Λίγο μετά από την απροσδόκητη επίσκεψή μου, η μητέρα μου ξεψύχησε στην Εντατική. Δεν θέλω να το θυμάμαι. Την κοίταζα από το παράθυρο ενώ άφηνε την τελευταία της πνοή», είναι τα πρώτα λόγια που ακούμε στην ταινία μικρού μήκους.

Η ιστορία του 30χρονου Τζιχάντ απ’ την Παλαιστίνη είχε κάνει τον γύρο του κόσμου τον περασμένο Ιούλιο. Η μητέρα του νοσηλευόταν στην εντατική στο νοσοκομείο της Χεβρώνας σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο γιος της προσπάθησε να μπει στο δωμάτιο όταν έμαθε ότι χειροτέρευε, όμως, δεν του επιτράπηκε να μπει.

Έκατσα αβοήθητος έξω από το παράθυρο της ΜΕΘ, παρακολουθώντας τις τελευταίες της στιγμές

Δες την ταινία για τον κορονοϊό:

*Οι στίχοι γραφτήκαν από την καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας, Γεωργία Κοτόπουλου και η μουσική από τη μαθήτρια Μαίρη Λαυράνου.

Ο Μοχάμεντ Σάφα, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του άνδρα να αποχαιρετά μητέρα του σκαρφαλωμένος στο περβάζι έξω από το παράθυρο της εντατική.

The son of a Palestinian woman who was infected with COVID-19 climbed up to her hospital room to sit and see his mother every night until she passed away. pic.twitter.com/31wCCNYPbs

— mohamad safa (@mhdksafa) July 18, 2020

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Είμαι ο Τζιχάντ. Η μητέρα μου νοσηλευόταν με λευχαιμία και κορονοϊό. Ξεψύχησε στην Εντατική. Δεν θέλω να το θυμάμαι»- Η συγκλονιστική ταινία ενός 15χρονου για τον κορονοϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα