4+1 gadgets που θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς και να ολοκληρώσεις όλους τους στόχους σου φέτος

17:50 17/1/2023 - Πηγή: iPop

Βρήκα τα καλύτερα gadget οργάνωσης που με βοηθούν να παραμένω επικεντρωμένη στο στόχο μου και να μην ξεχνάω γιατί ξεκίνησα και γιατί θέλω να είμαι κάθε μέρα παραγωγική. Η αλήθεια είναι ότι για τους ανθρώπους που τους αρέσουν οι ρουτίνες αυτά τα gadget είναι που βοηθούν πολύ στο να παραμείνεις πιστός στη ρουτίνα σου και να μην χάσεις την πειθαρχία που απαιτούν οι στόχοι ώστε να γίνουν.

Πάμε να οργανωθούμε;

Το νέο έτος ήδη μετρά δύο εβδομάδες και δεν ξέρω πώς τα έχεις

πάει με τους στόχους που όρισες στην αρχή της χρονιάς. Τα new years revolutions που έγραψες τα δουλεύεις ή πέρασε κιόλας ο ενθουσιασμός;

Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα κουβαλά τις δικές της προκλήσεις. Χαρές και δυσκολίες που πρέπει να ανταπεξέλθουμε, πράγματα που θα θέλαμε στο τέλος του μήνα να έχουν ολοκληρωθεί αλλά για κάποιο λόγο πάλι έμειναν ανολοκλήρωτα.

Συμβαίνει σε όλους! Το μόνο που δεν χρειάζεσαι τώρα αν θες όντως να δεις αποτελέσματα είναι οι τύψεις. Οι τύψεις είναι εντελώς περιττές. Έχε τη δύναμη να δεις πού είσαι σήμερα, ακόμα και αν πέρασε η πρωτοχρονιά. Άλλωστε κάθε μέρα που ξημερώνει δεν είναι σαν μια νέα αρχή; Πού είσαι και πού θες να πας;

Unsplash/Jeff Sheldon

Τα καλύτερα gadget οργάνωσης

Ένα αντικείμενο που στην κυριολεξία μου έχει λύσει τα χέρια, είναι αυτό το ρολόι που το έχω 2,5 χρόνια και το έχω καταευχαριστηθει στην κυριολεξία. Το θέμα είναι να θυμηθώ το βράδυ να το βάλω να φορτίσει. Με ξυπνάει γλυκά, δονώντας το χέρι μου, χωρίς να με τρομάζουν ήχοι, κρατάει το λογαριασμό για το πόσες φορές γυμνάστηκα, τι είδος γυμναστικής έκανα, πόσες θερμίδες έχασα. Πόσες ώρες ήμουν όρθια. Γενικά κρατάει ένα εξαιρετικό αρχείο προπονήσεων. Μπορώ να απαντήσω στις κλήσεις, όταν τα χέρια μου είναι πιασμένα και δεν μπορώ να βρω την συσκευή του κινητού, ή όταν οδηγώ. Βάζω χρονόμετρα που με βοηθάνε πολύ να είμαι συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνω κάθε φορά, χωρίς να χαζεύω. Τα ακουστικά μου τα λατρεύω. Αν και παλιό μοντέλο, όπως και το ρολόι μου, κάνουν εξαιρετική δουλειά και στο να ακούω και τα podcast και μουσική αλλά και να μιλάω μόνο με το πάτημα ενός χεριού. Με εξυπηρετεί πολύ το γεγονός που είναι ασύρματα και δεν μπλέκονται καλώδια, μαλλιά σκουλαρίκια και λοιπά κορδόνια. Αυτός ο λευκός πίνακας, που είναι ταυτόχρονα και monthly planner, είναι ένα gadgetακι που λατρεύω. Γενικά μου αρέσει να βλέπω κάπου συγκεντρωμένα τις ημερομηνίες που αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Γιορτές, γενέθλια, σημαντικές ημερομηνίες για τη δουλειά μου, δραστηριότητες και ημερομηνίες να μην ξεχάσω για τα παιδιά. Κάνω colour coding για το κάθε άτομο και έτσι από μακριά ξέρω ακριβώς ποιον αφορά.Χρονόμετρο: Μπορείς να το χρησιμοποιείς ως pomodoro χρονόμετρο. Αυτή η τεχνική είναι μια φουλ τέλεια και σούπερ σίγουρη λύση για να τελειώσεις τη δουλειά. Το ημερολόγιο που είναι ο μόνος τρόπος που με βοηθά να ξεκουνηθώ και να νικήσω την αναβλητικότητά μου χρόνια τώρα.

Αν θες να είσαι παραγωγικός και δεν σου βγαίνει έμφυτο αυτό, η αλήθεια είναι ότι πια έχουμε την τεχνολογία με το μέρος μας, που μας βοηθά να πειθαρχήσουμε, να σημειώνουμε την πρόοδο μας και να συνεχίσουμε μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Πώς να κλείσω τις εκκρεμότητες στη δουλειά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4+1 gadgets που θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς και να ολοκληρώσεις όλους τους στόχους σου φέτος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
4+1,