3 πράγματα που πρέπει να ξεπεράσεις μετά την αποφοίτηση

15:07 16/9/2014 - Πηγή: iPop

Δεν μιλάμε για τον φοιτητή που έφτασε τριάντα και είναι ακόμα στο πρώτο έτος. Μιλάμε για τα πράγματα που πρέπει να ξεπεράσεις μετά την αποφοίτηση. Πάρε φραπέ και διάβαζε. Μπορεί η φοιτητική ζωή να είναι ξέγνοιαστη και διασκεδαστική, μην ξεχνάς ,όμως, πως έχει και κάποια στοιχεία, τα οποία πρέπει να αποβάλεις από τη ζωή σου, όταν αποφοιτήσεις και δεν έχεις πλέον αυτές τις υποχρεώσεις. Θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη τη προσωπική σου ζωή και να την οργανώσεις με τον καλύτερο τρόπο. Όσο εύκολο, ή και δύσκολο, ήταν να αλλάξεις τα μαθητικά σου χρόνια, ακριβώς το ίδιο θα είναι και με την φοιτητική

ζωή. Ποιες αλλαγές, όμως, πρέπει να προσέξεις;

Οργάνωση

Ειδικά στην περίοδο της εξεταστικής, υπήρχε μια εξωφρενική οργάνωση και έπρεπε όλα να δομηθούν σωστά. Τώρα, που για αρκετό διάστημα η ζωή σου θα είναι κάπως ανοργάνωτη, ίσως νιώθεις πως όλα είναι ανούσια. Επίσης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αισθανθείς πως πνίγεσαι από το ελεύθερο πρόγραμμα. Φρόντισε να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να χαλαρώσει και να ζήσει και πιο ξέγνοιαστα.

Σύγχυση

Μπορεί να σου προκαλέσουν τεράστια σύγχυση τα μελλοντικά σου σχέδια. Απορίες του τύπου: «Πως θα βρω δουλειά», «Επέλεξα το κατάλληλο επάγγελμα», «θα μπορέσω να ζήσω και να βγάλω καλά λεφτά»; Όλα αυτά θα τρέχουν στο μυαλό σου και πρέπει να θυμάσαι πως πρέπει να είναι ανησυχίες και όχι μόνιμα προβλήματα. Όλοι έχουν άγχος για τη ζωή τους και το μέλλον. Καλώς όρισες και εσύ.

Αβεβαιότητα

«Ρε φίλε τι κάνω με η ζωή μου;». Είναι η κλασσική ερώτηση τις μέρες που δεν έχεις κάποια ενασχόληση. Σκέψου σοβαρά, όμως, πως στη ζωή δεν έρχεται τίποτα έτοιμο, πέρα από το φαγητό της μαμάς. Πρέπει να τρέξεις, να ψάξεις, να ιδρώσεις (με αποσμητικό στη μασχάλη) και να βεβαιωθείς πως έκανες τα πάντα.

The post 3 πράγματα που πρέπει να ξεπεράσεις μετά την αποφοίτηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα