3 λάθη που κάνεις και τραυματίζεις τους μυς σου

11:32 22/11/2014 - Πηγή: iPop

Λιώνεις με τις ώρες στο γυμναστήριο, ακολουθείς μία συγκεκριμένη διατροφή και παίρνεις συμπληρώματα, όμως, αποτελέσματα δε βλέπεις. Ίσα ίσα, υποφέρεις από πόνους και τραυματισμούς. Μάθε, λοιπόν, ότι κάτι κάνεις λάθος. Μήπως είναι αυτά τα 3 λάθη που κάνεις και τραυματίζεις τους μυς σου;

Η προπόνηση σου πρέπει να είναι ασφαλής για να είναι αποτελεσματική.

Παραλείπεις squats επειδή θεωρείς ότι βλάπτουν τα γόνατα σου.
Τα squats δεν είναι αυτά που καταστρέφουν τα γόνατα σου. Στην πραγματικότητα, αυτό το κάνει ο τρόπος που κάθεσαι
οκλαδόν. Και είναι κρίμα, γιατί αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις. Λειτουργεί σχεδόν για κάθε μυ στο σώμα σου, και καίει αρκετές θερμίδες. Η αλήθεια είναι ότι κάνοντας squats, ασκείς λιγότερη πίεση στα γόνατά σου από όταν γυμνάζεις τα πόδια σου.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τραυματισμούς ή μυοσκελετικά ζητήματα, και δε θα πρέπει να κάνουν τη συγκεκριμένη άσκηση, αλλά οι περιπτώσεις αυτές είναι σπάνιες. Οπότε άσε στην άκρη τις δικαιολογίες και ξεκίνα να επωφελείσαι από αυτή την άσκηση.Σηκώνεις βάρη με τα πόδια σου στον πάγκο.
Όταν πρόκειται για βάρη πάνω σε πάγκο, πρέπει να ακολουθείς τη σωστή τεχνική, ώστε να έχεις λιγότερους τραυματισμούς και καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς, πολλοί κάνουν αυτό το λάθος και είναι ίσως το μεγαλύτερο. Υποστηρίζουν ότι ακουμπώντας τα πόδια τους στον πάγκο, τους βοηθά να δουλέψουν καλύτερα τους θωρακικούς τους μυς, όμως, στην πραγματικότητα, αυτό κάνει τα πόδια ασταθή, οπότε και δε μπορούν να αντέξουν το βάρος. Άλλοι πάλι, βάζουν τα πόδια τους στον πάγκο για να ισορροπήσουν τις πλάτες τους. Έτσι, όμως, αποκτούν κυρτή πλάτη. Σε αυτό θα σε βοηθήσει το powerlifter, καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να σηκώσεις περισσότερα κιλά.

Αντ” αυτού, άσε τα πόδια σου να ακουμπούν στο πάτωμα. Αυτό θα σου προσφέρει σταθερότητα και θα δημιουργήσει ένα γερό θεμέλιο που σου επιτρέπει να σηκώσεις περισσότερο βάρος, από όσο ενδεχομένως να πιστεύεις ότι μπορείς.Κάνεις δικέφαλους με βαράκια.
Παρά το γεγονός ότι οι δικέφαλοι σου, έχουν το μέγεθος μιας μπάλας του τένις, εσύ συνεχίζεις να τους γυμνάζεις με 17 διαφορετικές ασκήσεις για περισσότερο από μισή ώρα. Σταμάτα! Υπάρχουν χιλιάδες άλλες ασκήσεις για τους δικέφαλους μυς που λειτουργούν, ενώ γυμνάζουν παράλληλα κι άλλες ομάδες μυών.

Ο κανόνας είναι ότι αν δεν μπορείς να εκτελέσεις τουλάχιστον πέντε έλξεις chinups (μονόζυγο), τότε δεν μπορείς να κάνεις βαράκια. Το μονόζυγο όχι μόνο δυναμώνει τους δικέφαλους μυς σου, αλλά είναι κι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσεις τους ραχιαίους σου. Αυτό θα δώσει στο κορμί σου, το πολυπόθητο σχήμα V στον ορθό κοιλιακό!!!)

Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Επιστροφή στην κατηγορία

The post 3 λάθη που κάνεις και τραυματίζεις τους μυς σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα