3 απλά βήματα για να οργανώσεις το ψυγείο σου αποτελεσματικά. Σε ποιο ράφι μπαίνει το κάθε τρόφιμο;

14:09 13/4/2021 - Πηγή: iPop

Ανοίγεις το ψυγείο σου για να πάρεις το γάλα και συνειδητοποιείς ότι γίνεται χαμός. Όχι απλά το γάλα δεν βρίσκεις, αλλά και δεν υπάρχει καμία λογική στο πώς είναι τοποθετημένο το καθετί εκεί μέσα. Πώς να οργανώσεις το ψυγείο σου; Αυτός είναι ο τρόπος για να είναι όλα τακτοποιημένα μια για πάντα!

Έχεις τακτοποιήσει όμορφα και ωραία όλο σου το σπίτι, αλλά ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό κάθε φορά. Το ψυγείο σου, το οποίο είτε δεν το καθαρίζεις, είτε δεν το οργανώνεις σωστά, είτε και τα δύο. Είναι από τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου κι ήρθε η ώρα να το λύσουμε.

Πώς να οργανώσεις
το ψυγείο σου;

Βήμα #1: Καθάρισέ το

Το πρώτο και πολύ βασικό βήμα είναι να καθαρίσεις το ψυγείο σου εξονυχιστικά και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για το χερούλι που ακουμπάς συνέχεια, αλλά και για το εσωτερικό του ψυγείου σου. Εκεί μέσα υπάρχουν χιλιάδες βακτήρια που δεν βλέπεις και πρέπει να απομακρυνθούν.

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο του ψυγείου σου που ξεχνάς να καθαρίσεις

Pexels

Βήμα #2: Κάνε εκκαθάριση

Κι αφού καθάρισες, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσεις τι όντως θες απ’ όσα έχεις μες το ψυγείο σου και τι όχι. Μήπως μερικά είναι περιττά; Μήπως έχουν λήξει; Καλό θα ήταν να μην υπερφορτώνεις το ψυγείο σου χωρίς λόγο. Επίσης, βάλε σε τάπερ όσα τρόφιμα το έχουν ανάγκη ή είναι πιο βολικό για σένα.

Βήμα #3: Τοποθέτησε σωστά το καθετί

Πού μπαίνει τι; Τι βάζουμε σε κάθε ράφι του ψυγείου; Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όλοι είναι να βάζουμε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου, όμως δεν είναι εκεί η θέση του, όπως λένε οι ειδικοί.

Στα ψηλά ράφια του ψυγείου μπαίνουν τα φαγητά που έχουν μαγειρευτεί, όπως το μεσημεριανό που περίσσεψε ή προϊόντα που πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα της συσκευασίας τους.

Στα μεσαία ράφια τοποθετούμε τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά, τα λουκάνικα και τα αυγά. Εκεί η θερμοκρασία είναι συνήθως σταθερή.

Στα χαμηλά ράφια μπαίνουν αεροστεγώς σφραγισμένα κρέατα, πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά. Συνήθως αυτό είναι το πιο κρύο σημείο του ψυγείου, όπου πρέπει να τοποθετούνται αυτά τα τρόφιμα και φυσικά πάντα σε μπολ ή στη συσκευασία τους καλά κλεισμένα.

Στα κάτω συρτάρια βάζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά χωριστά, είτε σε διαφορετικά συρτάρια, είτε διαχωρισμένα σε σακούλες. Ο λόγος είναι ότι αρκετά φρούτα απελευθερώνουν αιθυλένιο, μια χημική ουσία που βοηθά στην ωρίμανσή τους, η οποία ωστόσο κάνει τα λαχανικά να σαπίζουν γρηγορότερα.

Ποια φρούτα & λαχανικά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και ποια όχι;

Στην πόρτα του ψυγείου μπορούμε να βάλουμε τροφές μακράς διαρκείας που δεν λήγουν άμεσα, όπως μουστάρδα, μαγιονέζα, κέτσαπ, σάλτσες, ελιές, αντζούγιες, κονσέρβες, μπαχαρικά. Η πόρτα του ψυγείου σου έχει την υψηλότερη θερμοκρασία και αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί το γάλα σου.

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 απλά βήματα για να οργανώσεις το ψυγείο σου αποτελεσματικά. Σε ποιο ράφι μπαίνει το κάθε τρόφιμο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα