2 χρόνια στη φυλακή ο Έλληνας πλοίαρχος του Prestige

13:10 27/1/2016 - Πηγή: iPop

Δύο χρόνια θα φυλακιστεί τελικά ο Έλληνας πλοίαρχος του Prestige αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, το οποίο το πρωί της Τετάρτης, ακύρωσε την απαλλακτική δικαστική απόφαση που του είχε δοθεί στην προηγούμενη δίκη.

Ο πλοίαρχος του Prestige κατηγορήθηκε για τη θαλάσσια ρύπανση που είχε προκλήθηκε από πετρελαιοκηλίδα κατά το έτος 2002.

Μάλιστα, το δικαστήριο της γειτονικής Ισπανίας έκρινε επίσης πως τόσο η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία όσο και

η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει να θεωρηθούν αστικά υπεύθυνες για την ρύπανση.

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση;

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών τον πλοίαρχο του πλοίου Prestige, ως υπεύθυνο για ρύπανση του περιβάλλοντος εξ αμελείας. Έκρινε επίσης ότι άμεση αστική ευθύνη έχει η ασφαλιστική εταιρεία, η The London P&I Club, η οποία είχε ασφαλίσει το πλοίο μέχρι του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και η ιδιοκτήτρια εταιρεία Mare Shipping Inc

Αξίζει να τονιστεί πως το δεξαμενόπλοιο, Prestige, ήταν νηολογημένο στη Λιβερία και έφερε σημαία της Κοινοπολιτείας Μπαχαμών. Στις 19 Νοεμβρίου του 2002 βυθίστηκε, μετά από βλάβη που υπέστη ενώ έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό και συγκεκριμένα, στα ανοικτά της Γαλικίας.

Από το πλοίο χύθηκαν στη θάλασσα περίπου 63.000 τόνοι πετρελαίου.

Βέβαια, το συνολικό πρόστιμο το οποίο σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, καταδικάστηκαν να καταβάλουν ο πλοίαρχος, η ασφαλιστική εταιρεία αλλά και η ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν ορίστηκε ακόμα.

The post 2 χρόνια στη φυλακή ο Έλληνας πλοίαρχος του Prestige appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα