10 μαθήματα ζωής που πρέπει να ξεχάσεις

19:31 29/8/2014 - Πηγή: iPop

Tα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτισμός μας είναι γεμάτος με ιδέες που αναστέλλουν την πραγματική χαρά. Εδώ είναι μερικά μαθήματα ζωής που πρέπει να ξεχάσεις, για την ακρίβεια που θα είσαι ευγνώμων να καταφέρεις να τα ξεμάθεις!

Τα προβλήματα είναι κάτι κακό

Οι άνθρωποι χωρίς πραγματικά προβλήματα τρελαίνονται και να εφευρίσκουν προβλήματα όπως το άλμα βάσης και τον προγραμματισμό του γάμου. Τα πραγματικά προβλήματα είναι θαυμάσια, καθένα από αυτά φέρει τους σπόρους για τη λύση του. Επαγγελματική εξουθένωση;

Μπορεί να σε οδηγήσει προς μια επιτυχημένη καριέρα. Μια απαίσια σχέση; Μπορεί να σε διδάξει τι σημαίνει αγάπη. Μπερδεμένη φορολογικά έντυπα; Είναι στην ουσία ευκαιρία να προσλάβεις έναν λογιστή, ώστε να μπορείς να επικεντρωθείς σε πιο ενδιαφέρουσες ασχολίες. Η εύρεση της λύσης στα προβλήματα είναι αυτό που δίνει στη ζωή σου κέφι.

Είναι σημαντικό να είσαι συνεχώς ευτυχισμένος

Η επίλυση ενός δύσκολου προβλήματος μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε συνεχώς σε κατάσταση ευτυχίας για να αισθανόμαστε καλά. Αν αυτό ακούγεται τρελό, δοκίμασε το εξής: Εστίασε σε κάτι που σε κάνει δυστυχισμένο. Στη συνέχεια, σκέψου, «Πρέπει να είμαι ευτυχισμένος!» Αγχωτικά, έτσι δεν είναι; Τώρα σκέψου, «Είναι εντάξει να είμαι όσο λυπημένος πρέπει να είμαι». Αυτό το είδος της άδειας για να αισθανόμαστε όπως αισθανόμαστε – όχι ανέφικτη συνεχή ευτυχία – είναι το θεμέλιο της καλοζωίας.

Έχω πληγωθεί ανεπανόρθωτα από το παρελθόν μου

Τα οδυνηρά γεγονότα αφήνουν ουλές αλλά αποδεικνύεται ότι είναι δυνατόν να τα διαγράψουμε σε μεγάλο βαθμό. Ο Jill Bolte Taylor, η νευροανατόμος που είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που σαν αποτέλεσμα είχε να σβηστεί η μνήμη της, περιέγραψε το γεγονός σαν απώλεια «37 χρόνων συναισθηματικών αποσκευών.» Η Taylor ξαναέχτισε τον εγκέφαλό της, χωρίς το δράμα. Τώρα που φαίνεται ότι μπορούμε να πάρουμε μια παρόμοια στροφή, χωρίς να χρειάζεται να υπομείνουμε μια εγκεφαλική αιμορραγία. Το ίδιο πράγμα που κάνεις αυτή τη στιγμή – αμφισβήτηση τις συμβατικών σκέψεων – είναι αρκετό για να ξεκινήσει ένα ξεφόρτωμα των παλαιών προτύπων.

Η σκληρή εργασίας οδηγεί στην επιτυχία

Τα μωρά θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, μαθαίνουν παίζοντας. Τα αγόρια που είχαν περάσει χρόνια μαθαίνοντας στρατηγική για παιχνίδι και διασκέδαση κέρδισαν ενστικτώδεις δεξιότητες για να χειριστούν πραγματικές καταστάσεις. Έτσι παίξε όπως έκανες στην παιδική σου ηλικία, ρουφώντας τα πάντα. Ψάξε τρόπους που οι παιδικές σου ικανότητες για παιχνίδι μπορεί να λύσουν ένα πρόβλημα. Το παιχνίδι είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Η επιτυχία είναι το αντίθετο της αποτυχίας

Γεγονός. Από την διακοπή του καπνίσματος ως το σκι, πετυχαίνουμε στο βαθμό που προσπαθούμε, αποτυγχάνουμε και μαθαίνουμε. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ανησυχούν για λάθη δεν προσπαθούν. Εκείνοι όμως που είναι χαλαροί στο να κάνουν και κάτι λάθος σύντομα μαθαίνουν να το κάνουν σωστά. Η επιτυχία είναι χτισμένη πάνω στην αποτυχία.

Έχει σημασία τι σκέφτονται οι άνθρωποι για μένα

«Αλλά αν αποτύχω», μπορεί να αντιδράσετε, «οι άνθρωποι θα σκεφτούν άσχημα για μένα!» Αυτή η επίφοβη μοίρα προκαλεί απόγνωση, αυτοκτονία, ανθρωποκτονία. Υπάρχει περίπτωση να το συνειδητοποιήσεις αυτό αν π.χ., πράγμα πολύ διαδεδομένο τελευταία, διαβάσεις κραυγαλέα ψέματα για τον εαυτό σου στο Διαδίκτυο. Η αγωνία όμως που θα νιώσεις οφείλεται στο ότι υποθέτεις ότι έχει σημασία ότι άλλοι άνθρωποι υποθέτουν υποθετικά πράγματα για σένα. Γελοίο! Αυτή τη στιγμή, φαντάσου τι θα έκανες εάν δεν είχε καμία απολύτως σημασία τι άποψη θα είχαν κάποιοι για σένα. Το κατανόησες; Καλώς. Ποτέ μη γυρνάς πίσω.

Θα πρέπει να σκεφτούμε λογικά για τις αποφάσεις μας

Οι ορθολογικές σου ικανότητες είναι πολύ νεότερες και πιο επιρρεπής σε λάθη από τον βαθύτερο, «ενστικτώδη» εγκέφαλό σου. Συχνά πολύπλοκα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν καλύτερα αν σκεφτείς «ενστικτωδώς». Σκέψου μια επιλογή που έχεις να κάνεις – οτιδήποτε, από το ποιά ταινία θα δείς μέχρι ποιο σπίτι να αγοράσεις. Αντί να ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά διανοητικά, παρατήρησε τη φυσική σου αντίδραση σε κάθε επιλογή. Δώσε προσοχή στο σώμα σου όταν τσιτώνει ή χαλαρώνει.

Τα όμορφα κορίτσια παίρνουν όλα τα καλά πράγματα

Πόσο μεγάλο ψέμα. Το έμαθα έπειτα από χρόνια προπόνησης όμορφων γυναικών. Είναι αλήθεια ότι αυτές οι «ομορφιές» έχουν προνομιακή μεταχείριση στα περισσότερα σενάρια της ζωής. Αλλά υπάρχει μια παγίδα: Ενώ ο καθένας τις κοιτάζει, σχεδόν κανείς δεν τις βλέπει. Σχεδόν κάθε πανέμορφη πελάτισσα είχε έναν άντρα που είχε παντρευτεί τα στήθη και την οδοντοστοιχία της, χωρίς καν να προσπαθήσει να καταλάβετε την ψυχή της.

Εάν όλες οι επιθυμίες μου γίνονταν πραγματικότητα τώρα, η ζωή θα ήταν τέλεια

Έλεγξέ το: Οι άνθρωποι που έχουν όλα όσα θέλεις είναι συνήθως σε κλινικές αποτοξίνωσης, στα δικαστήρια για διαζύγιο, και στις φυλακές. Αυτό συμβαίνει γιατί η καλή τύχη έχει παρενέργειες, όπως ακριβώς τα φάρμακα που διαφημίζονται στην τηλεόραση. Βασικά, κάθε εξωτερικό πράγμα στο οποίο βασιζόμαστε για να μας κάνει να νιώθουμε καλά έχει τη δύναμη να μας κάνει να νιώθουμε άσχημα. Κατά παράξενο τρόπο, όταν σταματήσεις να εξαρτάσαι από υλικές ανταμοιβές, αυτές οι ανταμοιβές, συχνά υλοποιούνται. Για να προσελκύσεις κάτι που θέλεις προσπάθησε να γίνεις όσο χαρούμενη θα ήσουν αν το είχες αποκτήσει. Η χαρά, όχι το αντικείμενο είναι το ζητούμενο.

Η απώλεια είναι κάτι τρομερό

Συχνά φοβόμαστε την απώλεια αρκετά ώστε να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας προκειμένου να κρατήσουμε κάποιες ισορροπίες. Θα χαμογελούμε όταν είμαστε λυπημένοι, θα προσποιούμαστε ότι μας αρέσουν άνθρωποι που μας αηδιάζουν. Όμως αποδεικνύεται σχεδόν πάντα οτι οι απώλειες δεν φέρνουν τον κατακλυσμό. αν διδάσκουν στην καρδιά και την ψυχή το φυσικό κύκλο της, της πληγής και της επούλωσης. Ξέρεις τι είναι πραγματική τραγωδία; Είναι η απώλεια της καρδιάς και της ψυχής σου. Αν έχεις εγκαταλείψει τον εαυτό σου στην προσπάθεια να κρατήσεις τον οποιονδήποτε ή το οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ξεμάθεις αυτό το πρότυπο. Ζήστε την αλήθεια σου και η καρδιά και η ψυχή σου θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.

The post 10 μαθήματα ζωής που πρέπει να ξεχάσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα