Ζητούν ΒΟΑΚ από τη Σητεία ως την Κίσσαμο

10:31 31/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Να προχωρήσει η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για τη δημιουργία του νέου βόρειου οδικού άξονα Κρήτης ζητούν και άλλοι φορείς του νησιού. Το θέμα απασχόλησε χθες ευρεία σύσκεψη φορέων του νομού Χανίων, που τόνισαν τη σπουδαιότητα του έργου για την ανάπτυξη του νησιού την επόμενη τριακονταετία.
Έναν ΒΟΑΚ που θα διατρέχει όλο τη βόρειο τμήμα του νησιού ζητεί και το δημοτικό συμβούλιο Σητείας, που με ψήφισμά του τονίζει την ανάγκη να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση των

μελετών του έργου που αφορά στο νομό Λασιθίου. Παράλληλα, έδωσε το πράσινο φως για δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των δήμων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης. Ανάλογη απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το δήμο Ιεράπετρας, ενώ το θέμα απασχόλησε χθες το βράδυ και το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου.
Στο μεταξύ, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο δήμαρχος Σητείας, Θοδωρής Πατεράκης, δήλωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 4:30’ το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς, παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καλώντας τον να κάνει τη διαδρομή ως τη Σητεία για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα