Ζάκυνθος: Συνεδρίαση ΣΤΟ για αντιπυρική περίοδο

11:43 10/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Μάιου, μετά από πρόσκληση του πρόεδρου και Δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου παρουσία επίσης του Διοικητή της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Στεμπίλη, του Υποδιευθυντή της Αστυνομίας, Δημήτρη Αγγελούδη, εκπροσώπων του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου, του Νοσοκομείου, εθελοντικών οργανώσεων, καθώς και της αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας

Ζακύνθου, Μαρίας Μουζάκη.

Σκοπός ήταν ο προγραμματισμός ενεργειών και δράσεων, στα πλαίσια αντιμετώπισης των κινδύνων που τυχόν θα προκύψουν από δασικές πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο του 2017.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΣΤΟ που προσήλθαν στην προγραμματισμένη ετήσια σύσκεψη, που έγινε για την καλύτερη συνεργασία όλων, ενώ ενημέρωσε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής και τις λοιπές Υπηρεσίες για την εντολή που έχει δώσει, σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι του Δήμου και μηχανήματα θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παράλληλα, θα γίνει η συντήρηση και ο καθαρισμός του οδικού δικτύου πυρόσβεσης, όπως έχει ζητηθεί με σχετική έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος έκανε ειδική μνεία σε ένα πρόβλημα που έχει προκύψει και αφορά τη μη παραχώρηση από την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου του μηχανήματος γκρέιτερ, η οποία μπλοκάρεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι όμως που δεν είχε συμβεί τα προηγούμενα δύο χρόνια, όταν και ο Δήμος μπορούσε να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο μηχάνημα, κατορθώνοντας να συντηρήσει αρκετούς δρόμους για να έχουν άμεση πρόσβαση τα οχήματα της Πυροσβεστικής και λοιπά οχήματα πυρόσβεσης.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ζήτησε να αποσυμφορηθούν οι ορεινές περιοχές από τα απορρίμματα, με τον Δήμαρχο να απαντά πως καταβάλλεται σχετική προσπάθεια και ότι σύντομα δεν θα υπάρχει κανένα σχετικό πρόβλημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο και για τους ιδιώτες υδρομεταφορείς, τους οποίους κάλεσε να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης όταν αυτό απαιτείται, κάτι βεβαίως που προβλέπεται και από τις άδειες που τους έχει χορηγήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλοι συμφώνησαν για στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, ενώ θα ενημερώνεται άμεσα ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, προκειμένου να λύνονται εν τη γενέση τους όποια προβλήματα παρουσιάζονται. Στο πλευρό της Πυροσβεστικής θα είναι επίσης το προσωπικό και τα οχήματα των λοιπών υπηρεσιών. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την ευχή να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι για το καλό του νησιού και του περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα