Ζάκυνθος: Στάχτη 30 στρέμματα στις Ορθονιές

13:42 8/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τριάντα στρέμματα κάηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το μεσημέρι στην περιοχή των Ορθονιών Ζακύνθου, η οποία δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση, λόγω της άμεσης αντιμετώπισής της από τις επίγειες δυνάμεις τη τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου Erιkson από την Ανδραβίδα και δύο pezetel από την Κεφαλλονιά.

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, Στυλιανού Γεωργούση, είναι προφανές ότι επρόκειτο για εμπρησμό αφού –όπως χαρακτηριστικά είπε- εκδηλώθηκε στο πουθενά, ενώ, το ευτύχημα ήταν ότι δεν φυσούσε δυνατός άνεμος.

Κατά τον ίδιο, φέτος, λόγω σχεδόν ακαριαίας αντιμετώπισης, οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στο νησί δεν έκαψαν περισσότερα από ένα στρέμμα, γνωστοποιώντας ότι, για παράδειγμα, αυτό συνέβηκε με την πλειοψηφία των 16 πυρκαγιών που σημειώθηκαν τον Ιούλιο. Επίσης, όπως υποστήριξε, φέτος στη Ζάκυνθο -στην οποία έχουν καεί περίπου 200 χιλιάδες στρέμματα από πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία- η κατάσταση είναι καλύτερη, λόγω και της αλλαγής νοοτροπίας των κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα