Ζάκυνθος: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Αναφωνήτρια

13:07 11/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ύφεση, σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Ζακύνθου Α.Στεμπίλη, βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 2:30μμ το μεσημέρι στην ευρύτερη ορεινή περιοχή της Αναφωνήτριας (σχετικά κοντά στον Άγιο Γιώργη των Γκρεμνών και το «Ναυάγιο») και η οποία έκαψε περίπου 50 στρέμματα δασικής έκτασης (πευκοδάσους και χαμηλής βλάστησης).

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν 5 υδροφόρα οχήματα της Π.Υ. Ζακύνθου και 3 από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αναφωνήτριας, με περισσότερους από 20 άνδρες, επίσης, μία ιδιωτική υδροφόρα και μία δημοτική, ενώ υπήρξε ενίσχυση με 3 πυροσβεστικά οχήματα

από Πάτρα, Αίγιο και Πύργο και ένα πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων από την Πάτρα, καθώς και συνδρομή 4 πυροσβεστικών αεροσκαφών (δύο Πετζετέλ από Κεφαλονιά και δύο Κάναντερ).

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ. Ζακύνθου, με πιθανότερο ενδεχόμενο τον εμπρησμό, εν μέσω «ευνοϊκών» καιρικών συνθηκών, όπως είναι οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με «αεράκι» των τελευταίων ημερών, χωρίς, όμως, το νησί, να βρίσκεται στο «κόκκινο», σε ότι αφορά το βαθμό επικινδυνότητας.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα