Ζάκυνθος: Πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Κύπρου

14:42 29/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτόκολλο συνεργασίας με τον φορέα πολιτισμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου (ΡΙΚ) υπέγραψε ο δήμος Ζακύνθου, με προφανή στόχο, όπως, επισημαίνεται σχετικά, τη δημιουργία ενός άτυπου νησιωτικού πολιτιστικού δικτύου που στοχεύει στην προστασία, ανάδειξη, προώθηση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος και πολιτισμικού προϊόντος των δύο περιοχών, καθώς και στην ενδυνάμωση της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των μελών του μέσα από κοινές δράσεις.

Το

πρωτόκολλο υπέγραψαν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ, Θανάσης Τσώκκος, οι οποίοι δήλωσαν χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη, προσθέτοντας ότι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος της πολιτιστικής και τουριστικής ανταλλαγής.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής έφτασαν στη Ζάκυνθο, με το κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia» πάνω από 700 Κύπριοι (όλοι ακροατές και τηλεθεατές του ΡΙΚ), τους οποίους ο δήμος του νησιού και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος «Μανώλιες» υποδέχτηκαν με παραδοσιακά προϊόντα.

Στην εκδήλωση που έγινε στο θεατράκι της πλατείας Σολωμού και είχε τίτλο «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά», συμμετείχαν η φιλαρμονική του δήμου Ζακύνθου, χορευτικό τμήμα από τις «Μανώλιες», ο λαογραφικός όμιλος Λεμεσού και το παραδοσιακό συγκρότημα των Κυριάκου Μαππούρα και Σαββάκη Λάμπρου.
Να σημειωθεί πως ο δήμος Ζακύνθου διέθεσε και δύο οχήματα στα τηλεοπτικά συνεργεία του ΡΙΚ, τα οποία πήραν πλάνα από την Μπόχαλη, το Λόφο του Στράνη και τον Άγιο Γιώργη Φιλικών, ενώ έγινε ειδικό αφιέρωμα στην εκκλησία της Αγίας Μαύρας.
Τέλος, το ΡΙΚ θα ετοιμάσει ντοκιμαντέρ με την εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της θετικής προβολής του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα