Ζάκυνθος-Π.Κολοκοτσάς: «Να ανοίξει ο ΧΥΤΑ, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε λύση»

15:01 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είμαι ο μόνος δήμαρχος που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου προσπάθησα να επιλύσω το πρόβλημα των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και να απομακρυνθούν αυτά από τον Σκοπό, δεδομένου ότι εκεί οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δημιούργησαν μια περιβαλλοντική «βόμβα» που ανά πάσα στιγμή και ώρα μπορεί να εκραγεί», επισημαίνει σε δήλωσή του, ο κ.Παύλος Κολοκοτσάς.

«Επειδή έχει δημιουργηθεί μια αντίδραση από τους κατοίκους του Καλαμακίου, τους οποίους σέβομαι και τιμώ, θέλω να ζητήσω συγγνώμη αν κάποια από τις λέξεις που χρησιμοποίησα σε συνέντευξή μου παρερμηνεύθηκε. Δεν είναι ώρα

για παρεξηγήσεις και εντάσεις», αναφέρει ο δήμαρχος, ο οποίος ζητά να ανοίξει προσωρινά ο Σκοπός για να μαζεύονται τα απορρίμματα από ευαίσθητα σημεία, όπως είναι τα σχολεία και το νοσοκομείο.
«Ξέρουν πολύ καλά πως είμαι κοντά τους όλο αυτό το διάστημα και πως ο αγώνας για να μην πέσουν τα σκουπίδια στον κόλπο του Λαγανά και δυσφημιστεί όλη η Ζάκυνθος σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι κοινός», δηλώνει ο κ.Κολοκοτσάς, υποστηρίζοντας, ότι ο δήμος, βρίσκεται πολύ κοντά στην επίλυση του προβλήματος.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε άλλον χώρο και τους τελευταίους μήνες έχουμε κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία και τα προβλήματα χρηματοδοτήσεων. Η πρότασή μας για τα απορρίμματα έχει ικανοποιήσει ανώτερα κλιμάκια των συναρμόδιων Υπουργείων, καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», προσθέτει ο δήμαρχος.
Τέλος, ζητά την κατανόηση και την υπομονή όλων και κυρίως από τους πολίτες του νησιού, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, «έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται που τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, όμως και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται πως το πρόβλημα που ζούμε, κληρονομήθηκε στην παρούσα δημοτική αρχή και δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Δυστυχώς, τα προβλήματα ετών δεν λύνονται σε μία ημέρα. Θα τα καταφέρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα