Κομοτηνή: Η Σαββέλα Ζέπω κερδίζει το χειροκρότημα

13:45 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια λαϊκή τραγουδίστρια, η Σαββέλα Ζέπω κατακτά το κοινό της Κομοτηνής. «Μία λαϊκή τραγουδίστρια δεύτερης κατηγορίας ( μπορεί και τρίτης ) που αποφασίζει μετά χρόνια καριέρας να αποχωρήσει από την Ελλάδα αναζητώντας έναν χαμένο έρωτα, μια χαμένη αγάπη» δηλώνει ο Μιχάλης Δαρνάκης, ηθοποιός –θεατρικός συγγραφέας ο ίδιος . Μαζί με την Μαρία Λαφτσίδου κάνουν, μετά τις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, περιοδεία και στην

υπόλοιπη βόρειο Ελλάδα.

« Όπως και η Σαββέλα Ζέπω που κάνει μία τελευταία περιοδεία στην περιφέρεια για να αποχαιρετήσει το κοινό της. Στις εμφανίσεις της τραγουδάει, μιλάει για τη ζωή της, για τους έρωτες που τη στιγμάτισαν, καθώς και για την πορεία της στα μπουζούκια. Μέσα από αυτήν την άκρως εκκεντρική κωμωδία βλέπουμε τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών καθώς και τις δυσκολίες των ερωτικών σχέσεων και πόσο αυτές στιγματίζουν» εξηγεί η νεαρή ερμηνεύτρια – συγγραφέας.

Σύμφωνα με τον κ. Δαρνάκη «η ανάγκη να παίξουμε μας οδήγησε και στην συγγραφή». Ήδη έχουν δημιουργήσει από κοινού, η Μαρία Λαφτσίδου και ο Μιχάλης Δαρνάκης, από το 2012 και μετά, τέσσερα θεατρικά έργα τα οποία ανέβηκαν με μεγάλη επιτυχία σε θέατρα της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη τους κωμωδία με τίτλο «Ειλύθια» έχει εκδοθεί και παίχτηκε για δύο χρόνια στο θέατρο Αυλαία. Μαζί έχουν γράψει τον κωμικό μονόλογο « 15 ολόκληρα…λεπτά», την κοινωνικοπολιτική κωμωδία «Πραξικόπημα» και την «Σαββέλα Ζέπω», που αποτελεί μια εξελιγμένη μορφή της παράστασης «15 ολόκληρα…λεπτά».

«Είναι μια ανάγκη, προκύπτει, είναι ένας έρωτας» απαντά η Μαρία Λαφτσίδου στο ερώτημα τι ήταν αυτό που την οδήγησε στη θεατρική σκηνή; Και ο Μιχάλης Δαρνάκης προσθέτει « Αν κάτι το θέλεις τόσο πολύ, είναι μονόδρομος να το ακολουθήσεις, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο ».
«Η Τέχνη δεν είναι από τα πρώτα είδη ανάγκης για έναν άνθρωπο σε μια τόσο δύσκολη εποχή, ελπίζω μόνο να μην εγκαταλείψουν το θέατρο» δηλώνει ο κος Δαρνάκης και η κα Λαφτσίδου στέκεται στην τραγουδίστρια που ερμηνεύει, στην Σαββέλα Ζέπω κάνοντας λόγο για μια διαδρομή ζωής. Στις 16 Νοεμβρίου ο δρόμος της Τέχνης θα τους οδηγήσει στη Δράμα, ομοίως και την Σαββέλα Ζέπω.
Φώτο: Μαρία Λαφτσίδου, Μιχάλης Δαρνάκης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα