Ζάκυνθος: Ικανοποιητική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τα απορρίμματα

15:42 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ικανοποιητική κρίνεται από τους διοργανωτές-σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ζακύνθου-η συμμετοχή στο σημερινό πανζακυνθιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Σολωμού για το θέμα των απορριμμάτων στο νησί, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού εργατικού κέντρου και με την εκπροσώπηση αρκετών φορέων, όπως και την παρουσία σημαντικού αριθμού συμπολιτών μας, σε συνδυασμό με την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

και με τα καράβια να μένουν δεμένα στο λιμάνι.

Βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου ήταν η άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων και η απολύμανση προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία, αλλά και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ουσιαστική λύση του σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στη διαχείριση του χώρου της καθαριότητας.
Να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία των διοργανωτών της κινητοποίησης συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή στην οποία και μετέφερε τα σχετικά αιτήματα, με το δήμαρχο να ενημερώνει για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη και να δεσμεύεται τόσο για την άμεση αντιμετώπιση και την ενδιάμεση διαδικασία όσο και για την οριστική λύση.
Πιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστό, πως, επιτροπή μηχανικών του δήμου και της ΠΙΝ σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη διοίκηση και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, θα προχωρήσει στην εγκατάσταση ενός νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ του Σκοπού για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων, χωρίς, περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση, για να ακολουθήσει η επόμενη και μεταβατική φάση, με τη λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας σε αδειοδοτημένο χώρο (σ.σ. Ορθωνιές, Γαλάρο κ.α.) και το τελικό στάδιο με ΧΥΤΥ και ολοκληρωμένη διαχείριση στη θέσης «Λίβας» στην ορεινή Ζάκυνθο.
Μάλιστα, αναμένεται στη Ζάκυνθο, ο γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοπονήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ενώ, τέλος, το εργατικό κέντρο του νησιού, καλεί σε νέα κινητοποίηση το Σάββατο το πρωί στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δημοτικών παρατάξεων, όπου και θα συζητηθεί ξανά το θέμα των απορριμμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα