Ζάκυνθος: Τα ρολόγια των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΖ απειλεί να κόψει η ΔΕΗ

16:04 19/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ΔΕΗ διέκοψε κάθε συζήτηση και συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΖ μετά την αδυναμία καταβολής από τη δημοτική επιχείρηση ποσού ύψους 180.000 ευρώ, που αφορούσε σε άμεσες (δίμηνες) οφειλές κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα, εντός των ημερών, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κληθούν από τον εισαγγελέα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ για το θέμα της μη διευθέτησης των οφειλών προς τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Εντωμεταξύ, εχθές το πρωί, υπηρεσιακό στέλεχος της ΔΕΗ

διεμήνυσε στη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ότι, εάν δεν κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση της δημοτικής επιχείρησης για την πολιτική που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια προκειμένου να ανταποκριθεί με συνέπεια στην αποπληρωμή του χρέους της, από την ερχόμενη Δευτέρα θα αφαιρεθούν τα 51 ρολόγια των αντλιοστασίων.
Η σχετική ενημέρωση έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΖ, όπως και για την υπόθεση όπου η δημοτική επιχείρηση υποχρεώνεται με πρωτόδικη απόφαση να καταβάλει άμεσα σε εργαζόμενούς της το ήμισυ από ποσό 965.000 ευρώ, το οποίο διεκδίκησαν δικαστικά οι δεύτεροι για περικοπές που υπέστησαν σε επιδόματα και μισθούς, την περίοδο 2010-2014.
Τα μέλη του δ.σ. της ΔΕΥΑΖ δεν εξέφρασαν ενστάσεις ως προς την καταβολή του ποσού που επιδικάστηκε να καταβληθεί στους εργαζόμενους, ωστόσο, λόγω της οικονομικής δυστοκίας της δημοτικής επιχείρησης και των προβλημάτων με τη ΔΕΗ αποφάσισαν, μέσω νομικής οδού, να ανακοπεί η απόφαση καταβολής του ποσού προς τους εργαζομένους μέχρι να γίνει η διευθέτηση με τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, οπότε, εν συνεχεία, να δοθεί σε δόσεις.

Ρεπορταζ Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα