Ζάκυνθος: Ένας νεκρός και μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες

22:56 27/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας 33χρονος νεκρός και αρκετές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, δρόμους και άλλες υποδομές, είναι το μέχρι τώρα τραγικό αποτέλεσμα της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες βράδυ τη Ζάκυνθο, με την έντονη βροχόπτωση να συνεχίζεται αμείωτη και με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (πυροσβεστική, αστυνομία κ.α.) να βρίσκονται σε κινητοποίηση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Σε ότι αφορά τον 33χρονο που ήταν αγνοούμενος από χθες το βράδυ, όταν με το αυτοκίνητο του έπεσε σε χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου, εντοπίστηκε (και με

τη συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ) μετά από πολύωρη έρευνα νεκρός (σε απόσταση άνω των δύο χιλιομέτρων πίσω από το γήπεδο της περιοχής μέσα σε χαντάκι, που υπάρχει και εκεί και το οποίο ήταν γεμάτο με νερό), βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία.
Να σημειωθεί ότι στο νησί, βρίσκεται ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών της ΠΙΝ ενώ έρχεται εκτάκτως και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, προκειμένου με τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη, τη δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να συντονίσουν τις ενέργειες τους για την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.
Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη, δεδομένου ότι εδώ και ένα μήνα, περίπου, έχει σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων τα οποία υπάρχουν παντού και σε τεράστιες ποσότητες, δημιουργώντας εκ των πραγμάτων συνθήκες έκτακτης ανάγκης, σε συνδυασμό και με την κακοκαιρία.
Aύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι τοπικές αρχές καλούν τους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου γίνεται με μεγάλη δυσκολία η κίνηση των οχημάτων και σε κάποιες περιοχές έχει απαγορευτεί η διέλευσή τους από την αστυνομία.

(Τέλος, να αναφερθεί ότι αύριο θα υπάρχει αναλυτικότερο ρεπορτάζ από την ΕΡΤ Ζακύνθου, η οποία καλύπτει δημοσιογραφικά την κακοκαιρία και για τα κεντρικά της ΕΡΤ, τόσο για τη ραδιοφωνία όσο και για την τηλεόραση).

Keywords
Τυχαία Θέματα