Εξαπάτηση του λαού η μείωση του χρέους, δήλωσε από τα Τρίκαλα η κ. Φώφη Γενηματά

18:57 27/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και χάραξη εθνικής γραμμής στο θέμα του Ελληνικού προβλήματος με μία νέα εναλλακτική, προοδευτική κυβέρνηση, που θα στηρίζεται σε μία ισχυρή κεντροαριστερά αποτελεί για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γενηματά την μοναδική λύση στην παρούσα φάση για την χώρα. Η ίδια διαβλέπει επίσης τον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση,

δεν θεωρεί όμως ότι η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε. είναι λύση. Αντιθέτως, λύση αποτελεί μόνο ο συντονισμός των δυνάμεων για την ελάφρυνση των σκληρών μέτρων, που οδηγούν τους λαούς σε δυσχερέστερη θέση.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ουδείς περισσεύει από τη νέα προσπάθεια, αρκεί να συμμερίζεται και να πιστεύει σε αυτή.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σήμερα στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο περιοδείας της στους νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας.

Νωρίς το μεσημέρι συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ από την πλευρά του τοπικού ΠΑΣΟΚ την υποδέχθηκε η σύμβουλος της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του νομού στο ξενοδοχείο «Αχίλλειο».

Σε δηλώσεις της χαρακτήρισε την διετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως δύο χρόνια χαμένα, επικαλούμενοι τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, σύμφωνα με τις οποίες η μεγαλύτερη μείωση χρέους ιστορικά έγινε το 2012. «Χάθηκαν δύο χρόνια – σημείωσε η κ. Γενηματά – και επανερχόμαστε ως χώρα σε βαθιά ύφεση, ανεργία, στην απώλεια επενδυτικών ευκαιριών».

Αναφερόμενη στην απομείωση του χρέους έκανε λόγο για νέα προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση, καθώς έχει συμφωνηθεί ότι η όποια μείωση του χρέους θα γίνει μετά το 2018 και πάντως αφού εφαρμοστούν σκληρά μέτρα. «Η χώρα – κατέληξε – έχει ανάγκη από μία άλλη κυβέρνηση, από άλλους πολιτικούς συσχετισμούς. Γι’ αυτό παλεύουμε για να ενδυναμώσουμε μία νέα, εναλλακτική προοδευτική γραμμή, να χτίσουμε μία ισχυρή κεντροαριστερά».

Στη συνάντησή της με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, αφού άκουσε τα προβλήματα, υποστήριξε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνθέτει με τους παραγωγικούς φορείς μία νέα πρόταση που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο Αλληλεγγύη – Απασχόληση – Ανάπτυξη.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό η κ. Γενηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σχεδίου, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να εγκλωβίζονται στα νησιά και χαρακτήρισε κακή την συμφωνία με την Τουρκία, για την οποία υποστήριξε ότι κάθε άλλο παρά «ασφαλή χώρα» αποτελεί.

Επίσης, σχολιάζοντας τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε και στον «Καλλικράτη» τονίζοντας ότι χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία, ωστόσο ο νόμος αυτός έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους να δείξουν σε μία δύσκολη περίοδο το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Για την περίπτωση του φράγματος της Μεσοχώρας, τόνισε ότι αυτονομήθηκε από το έργο της εκτροπής του Αχελώου και συνεπώς πρέπει να προχωρήσει, διότι θα δώσει πνοή στην περιοχή.

Τέλος, η κ. Γενηματά προήδρευσε της διευρυμένης συνεδρίασης της Ν.Ε. Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα