Ζάκυνθος: Στον Περιφερειάρχη ελπίζει το επιμελητήριο για να «σωθεί» το ΤΟΠΣΑ

11:28 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην αίτηση θεραπείας στον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων εναποθέτει τις ελπίδες του το τοπικό επιμελητήριο, ώστε να μη γίνει απένταξη του τοπικού προγράμματος για την απασχόληση στην Π.Ε. Ζακύνθου, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου (5/4). Να σημειωθεί ότι, το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος σε προηγούμενη συνεδρίαση από το μέλος, Μ. Στουφή, ο οποίος, ωστόσο, απουσίαζε από την τελευταία διαδικασία.

Όπως είχε πει ο κ.Στουφής θέτοντας το συγκεκριμένο

θέμα, το τοπικό σχέδιο απασχόλησης περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου (ΤΟΠΣΑ) με δικαιούχους ανέργους, αφορούσε σε δημόσια δαπάνη ύψους 580 χιλ. ευρώ και είχε δικαιούχους την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΤΟΠΣΑ Ζακύνθου, την οποία αποτελούσαν οι φορείς ΣΑΖ, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίων, Σύλλογος Ξενοδόχων Λαγανά, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και REMACO. Μάλιστα, είχε τονίσει ότι, η απένταξη έγινε επειδή από τις 14 δράσεις δεν υλοποιήθηκαν οι 5 από την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίων, τον σύλλογο ξενοδόχων Λαγανά και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ενώ, βάσει της πληροφόρησής του, θα σήμαινε και έντοκη επιστροφή χρημάτων.

Ο πρόεδρος της Ιόνιος Αναπτυξιακή Α.Ε Ο.Τ.Α – πρώην Σ.Α.Ζ.Α.Ε. η οποία είχε συντονιστικό ρόλο στην εν λόγω δράση- και μέλος του τοπικού επιμελητηρίου, Ν.Τσίπηρας, στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου επανέλαβε ότι έχει κατατεθεί αίτηση θεραπείας και ότι σύντομα θα δοθεί απάντηση, ενώ, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν πίσω χρήματα από τους δικαιούχους ανέργους που παρακολούθησαν τα προγράμματα. Επίσης, ανέφερε ότι, πλέον, η Αναπτυξιακή θα ρίξει περισσότερο βάρος στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων, επιλέγοντας εταίρων που μπορούν να τα υλοποιήσουν. Πάντως, ο α΄ αντιπρόεδρος και το μέλος του δ.σ., Γ. Στασινόπουλος και Χ. Κολπονδίνος, αντίστοιχα, επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η αίτηση θεραπείας θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.

Επιπλέον, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δ.σ. του επιμελητηρίου Ζακύνθου, εγκρίθηκαν οικονομικές επιχορηγήσεις σε 17 πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία και συλλόγους του νησιού, συνολικού ύψους 17 χιλιάδων ευρώ, με τον κ. Κολπονδίνο να μειοψηφεί ως προς την έγκριση της εν λόγω πρότασης, με το σκεπτικό ότι τα χρήματα θα έπρεπε να δίνονται με σκοπό την ενίσχυση των επαγγελματιών.

Στις τοποθετήσεις τους οι κ.Τσίπηρας και Στασινόπουλος υπέβαλλαν πρόταση για την πραγματοποίηση μιας «ανοιχτής» συνεδρίασης του οργάνου ή εκδήλωση, στην οποία να συμμετέχουν όλα τα σωματεία που έχουν ενισχυθεί οικονομικά από το επιμελητήριο, ώστε να γίνει φανερό στην τοπική κοινωνία ότι τα χρήματα δόθηκαν σε όσους φορείς πολιτισμού ή αθλητισμού αναπτύσσουν δράσεις. Ο β΄ αντιπρόεδρος του οργάνου και υπεύθυνος κατάρτισης των σχετικών φακέλων, Τ. Τζίμης, υποστήριξε ότι, πλέον, απαιτείται σειρά δικαιολογητικών, προκειμένου να ικανοποιηθεί αίτημα φορέα για επιχορήγηση.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα