Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:01 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12-4-2017
ΔΠΘ
Πειθαρχική δίωξη Γαβρόγλου κατά Αθ. Καραμπίνη πρύτανη ΔΠΘ
Πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, άσκησε από το Βήμα της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας, Κων/νος Γαβρόγλου.
Οι λόγοι της δίωξης βασίζονται στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο, με την ιδιότητα του Αντιπρύτανη ΔΠΘ

μέχρι 31/8/2010 και στη συνέχεια του Πρύτανη από 1/9/2014 έως σήμερα, συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ, που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη των συμβάσεων με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ασκώντας δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ, χωρίς να δηλώσει• κώλυμα, ως όφειλε λόγω της συμμετοχής της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου του Δ.Π.Θ. ως συνιδρυτή σε εταιρεία, στην οποία ήταν συνιδρυτής και ο Καθηγητής Κων/νος Σιμόπουλος, ο οποίος ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 7 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

«Αιδώς Αργείοι» η απάντηση Καραμπίνη
Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Δημοκριτείου, Αθανάσιος ΚΑραμπίνης, κάνει λόγο για αναιτιολόγητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να πλήξει τον Πρύτανη. «Ο Πρύτανης, σύμφωνα με το πόρισμα ‘κατηγορείται’ διότι η σύζυγός του το 2007 κατείχε μετοχές Ανώνυμης Εταιρείας φωτοβολταϊκών στην οποία μέτοχος ήταν και ο τότε Πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Με την απαράδεκτη όμως αιτιολογία, ότι ο κ. Σιμόπουλος κατείχε μετοχές και σε άλλη ΑΕ με συγγενή του παρόχου σίτισης, διώκεται σήμερα πειθαρχικά ο νυν πρύτανης για ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς καν να ισχυρίζονται ότι πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα, σε περιπτώσεις που βάναυσα πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον με απώλεια εκατομμυρίων ευρώ και για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, το υπουργείο Παιδείας σε ουδεμία ενέργεια προέβη. Αιδώς Αργείοι», καταλήγει η ανακοίνωση από την Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Πρωτογενής Τομέας
Περιμένουν… Κτηνοτρόφοι και Υπουργός… την ερμηνευτική εγκύκλιο…για τις αδειοδοτήσεις
Από τον περασμένο Νοέμβρη περιμένουν οι Κτηνοτρόφοι να εκδοθεί η ερμηνευτική εγκύκλιος , για τις αδειοδοτήσεις των σταβλικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να προχωρήσει γοργά η διαδικασία, μια και μέχρι στιγμής, από τους 125.000 Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, μόνο οι 20.000 είναι νόμιμες.
Από το νέο νόμο που ισχύει, επί ημερών Μπόλαρη ακόμα στο υπουργείο, μόνο 1.000 έχουν νομιμοποιηθεί με το νέο καθεστώς.
«Ενώ η κυβέρνηση έχει τη βούληση να τακτοποιήσει το θέμα και ο νέος νόμος προβλέπει, πως μπορούν να κάνουν αιτήσεις, ωστόσο στις κατά τόπους ΔΑΟΚ, οι υπάλληλοι αρνούνται να ακολουθήσουν την διαδικασία, καθώς υποστηρίζουν πως δεν έχει εκδοθεί ακόμα η ερμηνευτική εγκύκλιος, την οποία υπάλληλοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρέπει να εκδώσουν. Προφανώς κάποιοι αντιμετωπίζουν το θέμα εντελώς συντεχνιακά και βλέπουν να χάνουν προνόμια που κάποτε είχαν, ίσως και οικονομικά οφέλη», υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Σύμβουλος Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Δημήτρης Μιχαηλίδης.
Ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε για μια ακόμη φορά τον νέο αναπληρωτή υπουργό, Ιωάννη Τσιρώνη, να αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα.

Αποστόλου: «Θεμελιώδους σημασίας η αλλαγή στον ορισμό της έννοιας των βοσκοτόπων»
Τις βασικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, έκανε πρόσφατα ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο κ. Αποστόλου επισήμανε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της πρότασης που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας για νέο ορισμό στην έννοια του βοσκοτόπου, που θα περιλαμβάνει πλέον πέραν της ποώδους βλάστησης και τη θαμνώδη ξυλώδη βλάστηση. Αυτό σημαίνει με τα σημερινά δεδομένα επιπλέον 8 εκατ. στρ. επιλέξιμους βοσκοτόπους για τη χώρα μας, τόνισε ο κ. Αποστόλου, χαρακτηρίζοντας την αλλαγή αυτή «μια μεγάλη παρέμβαση στην αιγοπροβατοτροφία, τόσο στο κόστος παραγωγής της, όσο και στη σωστή και χωρίς πρόστιμα διαχείριση των κοινοτικών της πόρων».
«Χαμηλές τιμές στα αμνοερίφια» λένε οι Κτηνοτρόφοι
Τη δυσαρέσκεια του κτηνοτροφικού κόσμου γνωστοποίησε ο Γραμματέας του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ροδόπης, Νεντίμ Σαϊτ μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. «Τα αρνιά πωλούνται από το μαντρί από 2,10 το κιλό έως 4 ευρώ το κιλό» δήλωσε σημειώνοντας πως όσα αρνιά είναι πάνω από 14 κιλά πωλούνται 3,80 και 3,70 το κιλό, ούτε καν 4 ευρώ.
«Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια!» δηλώνουν οι κρεοπώλες και σπεύδουν να καλέσουν τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά κι όχι την αγορά της Βουλγαρίας. Τα αρνιά πωλούνται στους καταναλωτές 8 με 8,5 ευρώ και 8,50 με 9 ευρώ το κιλό το κατσίκι.

Εκπαίδευση
Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για την πρόσληψη αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή
Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης», η οποία αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2017.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουγρείου Παιδείας, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον των πολιτών και των φορέων ήταν μεγάλο και υποβλήθηκαν συνολικά 13.937 σχόλια, εκ των οποίων 8.690 επιδοκιμαστικά και 5.204 αποδοκιμαστικά, επί του συνόλου του προτεινόμενου σχεδίου της Υπουργικής Απόφασης.
«Το Υπουργείο Παιδείας έλαβε υπόψη τις εποικοδομητικές προτάσεις που εμπεριέχονται στα σχόλια και προέβη σε σχετικές τροποποιήσεις και βελτιώσεις επί των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Aυτοδιοίκηση
Έναρξη των δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ
Ξεκίνησαν οι δράσεις του έργου καταπολέμησης κουνουπιών από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πραγματοποιούνται συγκεκριμένες δράσεις όπως έλεγχος των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών, εντομολογική εποπτεία ακμαίων κουνουπιών, παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας και ελεγχόμενες δράσεις υπολειμματικής ακμαιοκτονίας.
Η καταπολέμηση των κουνουπιών σε μεγάλες εκτάσεις από αέρος θα πραγματοποιηθεί όταν απαιτηθεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών προνυμφών.

Κοινωνία-Εθελοντισμός
Δέματα σε 187 οικογένειες για το Πάσχα
Τα δέματα για τη γιορτή του Πάσχα διένειμε τη Μεγάλη Δευτέρα η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ξάνθη.
Οι υπεύθυνες της ομάδας φρόντισαν ώστε να μοιράσουν σε 187 οικογένειες της Ξάνθης τα δέματα που περιέχουν είδη υγιεινής, κρέατα, αλάτι, τυροκομικά, όσπρια, γλυκά, λάδι, απορρυπαντικά, γάλατα. Οι δικαιούχοι εγγράφονται βάσει φορολογικής δήλωσης και παραλαμβάνουν τα δέματα από το χώρο της Ομάδας που βρίσκεται στην πλατεία της Μεξικάνας. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης για το Πάσχα, οι υπεύθυνοι ευχαριστούν θερμά επιχειρήσεις και συμπολίτες .
ΜΜΕ
Σήμερα ο Ραδιο-Μαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο Ξάνθης
Τη Μ. Τετάρτη πραγματοποιείται ο φετινός Ραδιο-Μαραθώνιος Αγάπης για την ενίσχυση του Γηροκομείου Ξάνθης. Οι Ξανθιώτες μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία των ραδιοφωνικών σταθμών της Ξάνθης.
Κινήματα-Εναλλακτικές
1η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων και 17η Γιορτή Σπόρων του «Πελίτι»
Το τριήμερο 20-22 Απριλίου διοργανώνεται φέτος η (17η) Γιορτή Σπόρων του «Πελίτι», ταυτόχρονα με την 1η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων. Το ενδιαφέρον και πλούσιο πρόγραμμα (οι πρωινές εκδηλώσεις γίνονται στη «Γη του Πελίτι» και οι απογευματινές στον οικισμό φιλοξενίας του Κ. Π. Ε. Παρανεστίου).
Σύλλογοι
Αυγομαχίες και φέτος στο Θρυλόριο
Πυρετωδώς ετοιμάζονται για τις φετινές Αυγομαχίες τα μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Ποντίων Θρυλορίου, την δέυτερη μέρα του Πάσχα στις 5:30 μ.μ στην πλατεία του χωριού.
Στο έθιμο σήμα κατατεθέν των Ποντίων, το αναβιώνει ο Πολιτιστικός όμιλος Ποντίων Θρυλορίου, περίπου εδώ και 18 χρόνια. Σύμφωνα με το τελετουργικό, αυτός που θα καταφέρει να επικρατήσει έχοντας το πιο δυνατό αυγό, θα κερδίσει κύπελλο και τον σεβασμό των υπολοίπων.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μικροί και μεγάλοι, από 20 έως και 30 αυγά κότας άσπρα και όχι βαμμένα κόκκινα, προκειμένου να τηρηθεί πλήρης διαφάνεια και να αποφευχθούν κρούσματα νοθείας.
Οι αυγομάχοι ετοιμάζονται πια όλο το χρόνο και όχι ένα μήνα πριν τις Αυγομαχίες, σύμφωνα με την πρόεδρο του ομίλου, Χρύσα Μαυρίδου.
Για τις περιφερειακές αυγομαχίες, δήλωσε η κ. Μαυρίδου ,πως θα γίνουν την επόμενη Κυριακή από του Θωμά, οι οποίες και αυτές μετρούν αισίως 12 χρόνια!

Αθλητική Ενημέρωση
1η ποδηλατική ανάβαση στην περιοχή Νέστου
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος» σε συνεργασία με τον δήμο Τοπείρου διοργανώνουν ποδηλατικό αγώνα δρόμου μαζικής ανάβασης είκοσι χιλιομέτρων για αθλητές με δελτίο (κατηγορίες ανδρών, εφήβων, γυναικών και νεανίδων) και open την Κυριακή 23 Απριλίου.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 12.00 στον σιδηροδρομικό σταθμό Τοξοτών Ξάνθης και μετά από διαδρομή προς Μεγάλο Τύμπανο και Τοξότες, θα γίνει ο τερματισμός στις «Κεραίες» (υψόμετρο 875 μέτρα). Θα υπάρξει προεκκίνηση οκτώμισι χιλιομέτρων. Η ανάβαση είναι μέρος της διαδρομής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου που θα γίνει στις 23-25 Ιουνίου.
Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην οργανωτική επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών στο emai [email protected]. Το έγγραφο δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου .

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, αιδώς αργείοι, υπουργείο παιδείας, ειδήσεις, βουλη, δπθ, εταιρεία, σημαίνει, πασχα, ξανθη, ιουνίου, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, γιορτη σημερα, αποτελεσματα, ειδη υγιεινης, το θεμα, βημα, γηροκομειο, γλυκα, δπθ, θεμα, οσπρια, προγραμμα, ραδιο, το βημα, υπουργείο παιδείας, αυγο, αυγα, αγορα, αγωγη, αιδως, αιτησεις, αλατι, απωλεια, βρειτε, βρισκεται, γινει, γινονται, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δημοσιο, δηλωση, δοθει, εγγραφη, εγγραφο, εθιμο, ευρω, υπαρχει, εκκινηση, ενεργεια, εννοια, εταιρεία, ιδια, εικοσι, ισχυει, κυβερνηση, κυπελλο, κιλα, κωλυμα, λαδι, λογο, μιχαηλιδης, μπορειτε, νεντιμ, ομαδα, ομιλος, ολυμπιακη, πρυτανης, συνεχεια, σχολια, τριημερο, τυμπανο, υπουργος παιδειας, φορα, κωνσταντινος, δημητρης, δικαιωμα, ειδη, γιορτη, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, κυριακη, ομαδες, οργανα, σημαίνει, σημα, υγειας, θωμα, xanthi
Τυχαία Θέματα