Ζάκυνθος: «Το βιολί του» ο δήμος – Παρέμβαση κυβέρνησης

12:32 8/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του «Λίβα» για την εγκατάσταση της ενδιάμεσης λύσης που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή εχθές το πρωί», επισημαίνει η Δημοτική Αρχή.

«Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες, δεν μπορούσε να πέσει πίσσα, εμπόδιο όμως που ξεπεράστηκε και πλέον η παρέμβαση αυτή ολοκληρώνεται», υποστηρίζει.

«Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία των μηχανημάτων και πλέον το οξυμένο πρόβλημα με τα απορρίμματα

λύνεται, όπως είχαμε υποσχεθεί στον Ζακυνθινό λαό. Ας καταλάβουν λοιπόν όσοι μας πολεμούν ακόμη λυσσαλέα, εφευρίσκοντας διάφορα ανούσια εμπόδια, ότι σύσσωμος ο κόσμος του νησιού θέλει την επίλυση του προβλήματος, που αφορά τη δημόσια υγεία», αναφέρει.

«Η σπέκουλα εναντίον του Δημάρχου από συγκεκριμένους κύκλους, που προσπαθούν να του προκαλέσουν ηθική βλάβη, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Εξάλλου, στην ιστορία μένουν όποιοι λύνουν τα προβλήματα και όχι εκείνοι που για ίδιον όφελος μπλοκάρουν μια κοινά αποδεκτή απόφαση.
Αιδώς Αργείοι…», προσθέτει.

Μάλιστα, ο Δήμος, προκειμένου να πείσει άπαντες για όλα όσα υποστηρίζει, μαζί με την παραπάνω ενημέρωση, δημοσιοποιεί και τις σχετικές φωτογραφίες, για τις-υπό εξέλιξη-εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο.

Ωστόσο, εάν μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, το αργότερο, ο Δήμος, δεν έχει ξεκινήσει την ενδιάμεση διαχείριση των σκουπιδιών, τότε, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, θα αναλάβει μέσω του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών και της αποκεντρωμένης διοίκησης, την προβλεπόμενη διαδικασία.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων, στην Κέρκυρα, αναφερόμενος στο θέμα των σκουπιδιών και στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Ζάκυνθο, επισήμανε με νόημα, ότι, η κυβέρνηση έχει επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της για τη λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος στο νησί και απομένει στην τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της, προσθέτοντας, πως εφόσον, χρειαστεί, η επίσημη πολιτεία θα λάβει και πάλι όλα τα αναγκαία μέτρα για να δοθεί άμεση και οριστική λύση.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα