Στ. Καρίκης: Να αξιοποιηθεί σωστά η περιουσία του δήμου Ρόδου

11:38 8/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να γίνεται πάντα προς όφελος του Δήμου και κατ΄επέκταση του δημότη, με γνώμονα την ανάπτυξη ως εργαλείο ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας υποστηρίζει ο Στράτος Καρίκης.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, απαιτεί σύνεση, ορθολογική κρίση και επιλογές που μακροπρόθεσμα θα αποδώσουν οφέλη, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου προσθέτει ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου.
Στην περίπτωση του Δήμου

Ρόδου, η εύκολη λύση που ακολουθείται από τη δημοτική αρχή είναι η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας από ιδιώτες άκριτα και χωρίς δικλείδες ασφαλείας. Οι δικλείδες ασφαλείας είναι απαραίτητες όχι μόνο για το οικονομικό συμφέρον του Δήμου αλλά και για την αποφυγή αλλοίωσης της «ταυτότητας» ιστορικών κτηρίων, όπως για παράδειγμα της Νέας Αγοράς. Η εγκατάλειψη του κτηρίου και η μετατροπή του σε κτήριο-φάντασμα, είτε αξιοποιηθεί από ιδιώτη μαζί με την Μαρίνα Μανδρακίου είτε μεμονωμένα έχει ήδη καταστήσει τον Δήμο Ρόδου αδύναμο συνομιλητή στις όποιες διαπραγματεύσεις ακολουθήσουν με το ΤΑΙΠΕΔ (στην πρώτη περίπτωση) ή τον ενδιαφερόμενο επενδυτή (στη δεύτερη περίπτωση).
Ο Στράτος Καρικης μιλώντας στο σταθμό μας είπε πως λέμε τα αυτονόητα. Ο Δήμος προχωρά στην αξιοποίηση της περιουσίας του Ροδιακού λαού αφήνοντας τον έξω.

Keywords
Τυχαία Θέματα