Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης η κατάσταση στην Τουρκία (video-update)

11:29 16/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης πέρασε η κατάσταση στην Τουρκία, καθώς το πρωί του Σαββάτου οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέστειλαν πλήρως την απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, με τον απολογισμό των ολονύκτιων συγκρούσεων να ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 90 νεκρούς και πάνω από 1.150 τραυματίες. Συνελήφθησαν δύο εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Μεταξύ των νεκρών είναι και οι 16 στρατιώτες σύμφωνα με το διοικητή της γενικής ασφάλειας Τζελαλετίν Λεκεσίζ, κατά την επιχείρηση των αστυνομικών στο

γενικό επιτελείο στρατοχωροφυλακής. Έχουν επίσης συλληφθεί 1.374 στρατιωτικοί, ενώ αποπέμφθηκαν 29 συνταγματάρχες και 5 ανώτατοι αξιωματικοί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε πως, «εάν είχαν επικρατήσει οι πραξικοπηματίες, θα άλλαζε ακόμη και το καθεστώς».

Με την κατηγορία της «προδοσίας» συνελήφθησαν ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλί Οζτούρκ και ο διοικητής Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων αντιστρατηγός Μετίν Ιγιντλί, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. H σύλληψη των δύο ανωτάτων στρατιωτικών έγινε με ένταλμα του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας.
Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι ήταν εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων και θα δικαστούν με την κατηγορία της «προδοσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα