Υπό έλεχο η φωτιά στην Κορινθία – Δεν απειλούνται οικισμοί

23:41 21/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό έλεγχο είναι πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Ρυτό Κορινθίας, καθώς η πυροσβέστες με σύμμαχο και τη βροχή κατάφεραν να περιορίσουν την ένταση του πύρινου μετώπου. Στην Κέρκυρα, φωτιά έκαψε καλαμιές κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε νοτιοδυτικά στη λιμνοθάλασσα.

Η φωτιά, που έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή της Κορινθίας, δεν απειλεί οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο εξακολουθεί να κινείται στο πυκνό δάσος της περιοχής

και για το λόγο αυτό στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής κ. Βασίλη Ματθαιόπουλο που ως επικεφαλής συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης, στην περιοχή επιχειρούν 30 οχήματα με 80 πυροσβέστες καθώς και πεζοπόρο τμήμα από 50 άτομα.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν όλο το βράδυ τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς ο κίνδυνος να σημειωθούν αναζωπυρώσεις παραμένει μεγάλος.

Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι έχουν πέσει. Νωρίτερα με υπόδειξη της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκε, -καθαρά για προληπτικούς λόγους- κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά και στην Κέρκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στην περιοχή Κατακαλού, κοντά στη λιμνοθάλασσα, νοτιοδυτικά της Κέρκυρας.

Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, ενώ από αέρος, στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς, συμμετέχουν δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας τύπου πετζετέλ.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ καίγονται καλαμιές και χορτολιβαδική έκταση«.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύλληψη ατόμου για εμπρησμό

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη την Δευτέρα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, ο Κ.Ζ. του Τ. 51 ετών, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, συνέπεια εκτέλεσης εργασιών με χρήση τροχού κοπής μετάλλων, σε έκταση με ξηρά χόρτα και θάμνους στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη-Μαρκοπούλου, του δήμου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, η οποία εκδηλώθηκε στις 21 Αυγούστου 2017 και ώρα 11:36.

Δελτίο Τύπου σχετικά με σύλληψη ατόμου για εμπρησμό από αμέλεια στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, θα βρείτε στο:

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 21, 2017

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς pic.twitter.com/RYAzQmPo5u

Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 21, 2017

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ=ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Ηλεία – Έσβησε στο Μαρκόπουλο (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα