Ο Γ. Πιτροπάκης στην ΕΡΤ Χανίων (audio)

14:27 9/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για το βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Υπερσιβηρικός» ένα τρένο που το λένε Ρωσία, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων ο δημοσιογράφος Γιώργος Πιτροπάκης, ο οποίος θεωρεί τη Ρωσία δεύτερη πατρίδα του, αφού εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου την επισκέπτεται ανελλιπώς, ενώ έχει κάνει το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό, δύο φορές, όπως μας είπε. Ο «Υπερσιβηρικός» είναι μια

περιήγηση στην ιστορία της Ρωσίας, μιας χώρας που καλύπτει το 1/3 του πλανήτη, εξήγησε ο κ. Πιτροπάκης, μέσα από ένα τρένο που τη διασχίζει, διανύοντας 9.288 χιλιόμετρα, σε μια βδομάδα!
Πρόκειται για μια μικρογραφία της χώρας πάνω σε ράγες. Στη διάρκεια του ταξιδιού, ο επιβάτης θα γνωρίσει κάθε καρυδιάς καρύδι από την τεράστια αυτή χώρα, ανέφερε ο κ. Πιτροπάκης. Το ταξίδι αυτό βοηθάει όλους τους ταξιδιώτες να αναδείξουν τα καλά, αλλά και τα κακά στοιχεία που έχουν μέσα τους.
Το βιβλίο διατρέχει την ιστορία της Ρωσίας από την εποχή των τσάρων έως σήμερα.

Αναφερόμενος στη σημερινή πολιτική κατάσταση στη Ρωσία, ο κ. Πιτροπάκης έκανε λόγο για άκρατο και ανεξέλεγκτο καπιταλισμό και για έλλειμμα δημοκρατίας. Και πρόσθεσε, ότι η Άννα Πολιτκόφσκαγια, η δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε το 2006 έξω από το σπίτι της, σε συνέντευξή της στον ίδιο, είχε πει ότι «ο Πούτιν χτίζει μια αστυνομική μοναρχία».

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Πιτροπάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα