Υπαξιωματικός της Π.Α. έπιασε τον σταυρό στη Λάρισα

16:01 6/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στη Λάρισα, όπου τρεις Λαρισαίοι αψηφώντας το τσουχτερό κρύο έπεσαν στα παγωμένα νερά του Πηνειού Ποταμού, υπό τα βλέμματα χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν την περιοχή γύρω από την γέφυρα του Αλκαζάρ για να παρακολουθήσουν την κατάδυση του τιμίου σταυρού από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο ο οποίος χάρισε στον νεαρό υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Αθανασιά,

που υπηρετεί σε μονάδα της 110 Π.Μ. και κατάγεται από την Παλαιοκαρυά Πύλης Τρικάλων και έπιασε τον σταυρό, ένα χρυσό σταυρουδάκι.



Αμέσως μετά ο Κωνσταντίνος θανασιάς που βούτηξε για πρώτη φορά στη Λάρισα, είχε βουτήξει άλλες δυο φορές στα Τρίκαλα, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη συγκίνηση του μπροστά από τον Μητροπολίτη και μεταξύ άλλων είπε «να μας φωτίζει όλους, κάθε άνθρωπο πάνω στον πλανήτη, ο Θεός, να κάνουμε το σωστό. Η φώτιση από το Θεό σε κάθε ψυχή των ανθρώπων. Κανένα εμπόδιο μπροστά μας, να πατάμε στα πόδια μας με τη βοήθεια του Θεού».

Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «Ήρθαμε σήμερα στον ποταμό που χρόνια θρέφει τη Λάρισα, για να τραφούμε πνευματικά και να πάρουμε την ευλογία την ημέρα των Φώτων».


Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε : «Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα για την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία. Να μας δώσει φώτιση σε όλους ο Θεός, με την κοινή λογική και ψυχραιμία, χωρίς υπερβολές και κινδυνολογία, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».

Τις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανείων παρακολούθησαν και οι βουλευτές Λάρισας Ν. Παπαδόπουλος, Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας και Κ. Μπαργιώτας, ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπατσιος ο οποίος εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Χρ. Χριστοδούλου, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Ηλ. Λεονταρης, ο διοικητής ΠΥΛ Γιάννης Ράπτης, ο διοικητής 8ης ΕΜΑΚ Λάμπρος Κίτσιος, Ο διευθυντής αστυνομίας Λάρισας Δ. Γατσουνιας,

Keywords
Τυχαία Θέματα