Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία

14:19 6/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από σήμερα τη χώρα, με καταιγίδες, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες. Ήδη, στα λευκά «ντύθηκε» η δυτική Μακεδονία. Κανονικά πραγματοποιούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στα λευκά «ντύθηκε» η δυτική Μακεδονία με το ύψος του χιονιού στην πόλη της Φλώρινας να φτάνει τα επτά εκατοστά, ενώ δεν παρατηρούνται σοβαρά

προβλήματα στις περισσότερες πόλεις.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έριξαν αλάτι στο σύνολο του επαρχιακού ορεινού δικτύου ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθάριζαν όπου υπήρχε πρόβλημα στο εθνικό δίκτυο και την Εγνατία οδό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -5 στην Φλώρινα έως – 2 στην Κοζάνη.
Η αστυνομική διεύθυνση δυτικής Μακεδονίας σημειώνει ότι για την κίνηση οχημάτων χρειάζονται αλυσίδες στον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς – Φλώρινας από το 18ο έως το 28ο χλμ. μέσω Βιτσίου, Καστοριάς – Αμυνταίου από το 27ο έως το 34ο χλμ. μέσω Κλεισούρας, Καστοριάς – Ιωαννίνων από το 35ο έως το 45ο χλμ. μέσω Κοτύλης και στον δρόμο Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής από το 10 ο έως το 25ο χλμ. μέσω Γαύρου. Επίσης χρειάζονται αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο της Φλώρινας και της Π. Ε Κοζάνης.

Με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά ξεκίνησε και σήμερα η μέρα στο νομό Ιωαννίνων, ενώ στα ημιορεινά βρέχει. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και όλων των ορεινών δήμων συνεχίζουν το έργο του αποχιονισμού και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί στους ορεινούς οικισμούς, και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος όλοι οι φορείς βρίσκονται σε άμεση συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα από τον χιονιά.

Εν τω μεταξύ ενόψει της επέλασης του χιονιά οι περισσότεροι δήμοι ετοιμάζουν θερμαινόμενους χώρους για τη φιλοξενία αστέγων. Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι θα ειναι ανοιχτές πέντε θερμαινόμενες αίθουσες, ενώ ο δήμος Πειραιά άλλες δύο.
Ανοιχτοί για τους άστεγους θα παραμείνουν και οι σταθμοί του μετρο σε Ομόνοια, Μοναστηράκι, και Μεταξουργείο.

Θερμαινόμενοι χώροι θα λειτουργήσουν και στην Τρίπολη. Από 6/01/2017 και από τις 08:00 έως τις 20:00 θα είναι ανοιχτές:

Η αίθουσα του ΚΑΠΗ: Ρήγα Φεραίου και ΠαπαρηγοπούλουΗ αίθουσα του ΚΑΠΗ: Πλατεία Βαλτετσίου 4Ανοιχτό θα παραμείνει όλο το 24ωρο το ισόγειο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης θα βρίσκεται στην διάθεση των δημοτών όλο το 24ωρο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2713-600407

Κανονικά πραγματοποιούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό αλλά και των επιβατηγών οχηματαγωγών στις πορθμειακες γραμμές Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος γινονται μόνο μετα απο έγκριση των πλοιάρχων.

Σχετική είδηση: Απαγόρευση απόπλου – Τρεις μέρες στην κατάψυξη λόγω «Αριάδνης» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα