Ξεκινάει το Release Athens Festival

14:48 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι Beirut, Parov Stelar, PJ Harvey, Sigur Ros, αλλά και ανερχόμενα ονόματα της εναλλακτικής μουσικής σκηνής συνθέτουν τη λίστα του φεστιβάλ Release Athens που ξεκινάει σήμερα (1η Ιουνίου) στην Πλατεία Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου.

Το

φεστιβάλ ανοίγει με τους Beirut, το συγκρότημα που δημιούργησε ο Ζακ Κόντον στη Σάντα Φε των ΗΠΑ πριν από 10 χρόνια. Μαζί τους θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας οι Daughter, μία αγγλική indie/folk μπάντα, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο της «Not To Disappear», ο 38χρονος Καλιφορνέζος συνθέτης και τραγουδοποιός της indie-folk Cass McCombs, η Ειρήνη Σκυλακάκη με την πολυμελή της μπάντα και ο τραγουδοποιός και πολυοργανίστας Μoa Bones (Δημήτρης Αρώνης).

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ (3/6), βασικό όνομα της βραδιάς είναι ο δημοφιλής στην Ελλάδα , Parov Stelar dj και παραγωγός από την Αυστρία που καθιέρωσε το electro-swing, συνδυάζοντας επιτυχώς jazz και swing ήχους από το παρελθόν με σύγχρονη electronica.

Νωρίτερα στη σκηνή θα εμφανιστούν οι Postmodern Jukebox, το μουσικό όχημα του πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Scott Bradlee που ξεκίνησε το 2013 παρουσιάζοντας γνωστές μουσικές διασκευές.

Την ίδια μέρα, θα ανέβουν στη σκηνή του Release Athens και οι γνωστοί στο ελληνικό κοινό Chinese Man, των οποίων η μουσική είναι επηρεασμένη από το hip hop, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνει στοιχεία από dub, afrobeat, swing και jazz, ο παραγωγός, DJ και μουσικός RSN. Ακόμη, στη σκηνή θα εμφανιστούν ι δημοφιλείς GAD.

Η αγγλίδα μουσικός ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός PJ Harvey θα μας τιμήσει ξανά με την παρουσία της στη χώρα μας για χάρη του φεστιβάλ, την Τρίτη, 7 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα