Σκιάθος: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις ελληνικές θάλασσες

14:35 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πολιτιστικός σύλλογος ‘Η Σκιάθος΄ σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στη Σκιάθο την έκθεση «Ελληνικές Θάλασσες-Φωτογραφικές προσεγγίσεις των μεταπολεμικών χρόνων”.

Η έκθεση πραγματοποιείται, μετά από πρόταση του συλλόγου προς το Μουσείο Μπενάκη, το διάστημα 5 Ιουνίου με 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου, καθημερινά 9:30-20:00, με την ευγενική χορηγία της Hellenic Seaways,

του τουριστικού γραφείου Dolphin of Skiathos του κυρίου Αλέξανδρου Ευσταθίου, της κυρίας Δέσποινας Μαρκάκη(εστιατόρια Ergon & Elia’s) και του κυρίου Δημήτρη Κολιάκου (εστιατόρια Scuna, Marmita, & Bourtzi cafe).

Στον εκθεσιακό χώρο της Ιεράς Μονής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου παρουσιάζεται η ενότητα που αφορά τη φωτογραφική αποτύπωση των ελληνικών θαλασσών τα μεταπολεμικά χρόνια. Στην ενότητα αυτή περιλαμβάνονται έργα των: Βούλας Παπαϊωάννου, Δημήτρη Χαρισιάδη, Κώστα Μπαλάφα, Ανδρέα Εμπειρίκου, Costa Manou, Γιώργου Μανουσάκη, οι οποίοι, προσέγγισαν και ερμήνευσαν τις ελληνικές θάλασσες από τον 19ο αιώνα έως σήμερα. Κριτήριο αξιολόγησης κάθε επιλεγμένου έργου υπήρξε το καθαρά φωτογραφικό του ενδιαφέρον σε σχέση με την εξέλιξη του μέσου, καταδεικνύοντας παράλληλα τη διαδοχή των καλλιτεχνικών ρευμάτων στην πορεία της φωτογραφίας. Επιπλέον, με αυτή την επιλογή, παρατίθενται αντιπροσωπευτικά δείγματα του ιστορικού, ιδεολογικού και αισθητικού πνεύματος της εποχής στην οποία το καθένα από αυτά δημιουργήθηκαν.

Στο πέρασμα των αιώνων η ελληνική θάλασσα άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του τόπου και με τη ζωή των κατοίκων του δεν έπαψε να εμπνέει ποιητές και καλλιτέχνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα