Βρετανός υπήκοος ο δράστης – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη (video)

21:57 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν φοβόμαστε», διαμήνυσαν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στις 8 το βράδυ, χιλιάδες Λονδρέζοι, κρατώντας αναμμένα κεριά. Λίγες ώρες αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο, η ταυτότητα του δράστη έγινε γνωστή και είναι «Βρετανός, γνωστός στις αρχές», ενώ τρομοκρατικές επιθέσεις φέρεται να σχεδίαζαν οκτώ ύποπτοι που συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ αλλά και στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο από τους τραυματίες της επίθεσης βρίσκονται «μεταξύ ζωής και θανάτου». Σχετικά με τον πολιτικό αντίκτυπο στην «υπό ενεργοποίηση Brexit

χώρα», έγινε γνωστό ότι η Σκωτία σε ένδειξη αλληλεγγύης με το Λονδίνο, παγώνει τη διαδικασία για δεύτερο δημοψήφισμα με διακύβευμα την ανεξαρτησία και την παραμονή στην Ε.Ε .

Κρίσιμες οι ώρες και για τη 29χρονη Αντρέα Κριστέα από τη Ρουμανία, την οποία οι εικόνες δείχνουν να πέφτει στη γέφυρα την ώρα που το αυτοκίνητο έκανε την ξέφρενη πορεία του. Τη βρήκαν να επιπλέει στο νερό. Σύμφωνα με το Ρουμάνο πρέσβη, έχει χτυπήσει στο κεφάλι και έχει υποστεί ρήξη στους πνεύμονες.

Ν. Κοτζιάς: Καλά στην υγεία τους οι δύο Έλληνες

Οι δύο Έλληνες τους οποίους ανέφερε η Τερέζα Μέι ως τραυματίες, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Πρόκειται για ζευγάρι το οποίο προσήλθε μόνο του στο νοσοκομείο και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έφυγαν χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, οι 29 εκ των οποίων παραμένουν στο νοσοκομείο, μεταξύ αυτών και τέσσερα παιδιά από τη Γαλλία. Επτά από τους νοσηλευόμενους, φέρουν «ολέθρια τραύματα», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη, Μαρία Αλεξάκη, Ρεπορτάζ: Αννα Παπασωτηρίου,Ζέτα Κονταξή

Σχετική είδηση:«Δράστης ο Βρετανός Χάλιντ Μασούντ» – Γνωστός στις αρχές

Keywords
Τυχαία Θέματα