Βρετανία: Παράξενα δώρα, εν όψει των Χριστουγέννων, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

16:16 23/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα βάζο του 19ου αιώνα, ένας αυθεντικός Κέρμιτ ο βάτραχος, από τη γνωστή τηλεοπτική σειρά The Muppet Show, και ένα σπάνιο στρατιωτικό μετάλλιο είναι από τα πιο ασυνήθιστα δώρα που μπορεί κανείς να προσφέρει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας για καλό σκοπό, αντί για χρήματα.

Αυτά τα αντικείμενα, με τη σειρά τους, μπορεί να προσφερθούν ως δώρα σε φίλους, εν όψει των Χριστουγεννιάτικων γιορτών. «Οι άνθρωποι το σκέφτονται να δώσουν χρήματα, αλλά είναι θαυμάσιο να βλέπεις όλα αυτά τα εκπληκτικά και

παράξενα πράγματα που δίνονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, είτε μέσω των φιλανθρωπικών καταστημάτων είτε όταν κληροδοτούνται», δήλωσε η Τζοάνα Γουόκερ, επικεφαλής δωρεών ιδιωτών στο CAF (Οργανισμός για την ενίσχυση της φιλανθρωπίας).

Στις δωρεές προς τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, περιλαμβάνεται ένα προσθετικό πόδι, ένα νυφικό που είχε χρησιμοποιηθεί στη βρετανική σαπουνόπερα Coronation Street, αλλά ακόμα και ζωντανά κουτάβια.

Από τα πιο παράξενα δώρα πάντως, ήταν τα σπίτια που δώρισαν ιδιώτες (μια κατοικία στο Λονδίνο και ένα αγρόκτημα στην εξοχή).

Σε όλη τη Βρετανία υπάρχουν περίπου 10.500 φιλανθρωπικά καταστήματα, τα οποία έχουν έσοδα περίπου 300 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 352 εκατ. ευρώ) ετησίως, σύμφωνα με το CAF.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα