«Χτίζεται ο κοινωνικός δήμος» τονίζει η δημοτική αρχή Ζακύνθου

14:35 23/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο τρέχον ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι τρεις προτάσεις του δήμου Ζακύνθου που αφορούν τη χρηματοδότηση μέχρι το 2020 του κέντρου κοινότητας, του κέντρου για τους Ρομά, του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου, του εστιατορίου και του φαρμακείου, συνολικού προϋπολογισμού 822.960 ευρώ.

Όπως τονίζει ο δήμος Ζακύνθου, ήδη έχει εγκριθεί φέτος και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ η λειτουργία του τοπικού κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, προϋπολογισμού 269.662,64 ευρώ, γεγονός που σημαίνει

ότι μέχρι τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις στον κοινωνικό τομέα αλληλεγγύης στο δήμο του νησιού, συνολικής δαπάνης1.092.622,64 ευρώ.
Μάλιστα, ο δήμος, αναφέρει πως το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας συνεχίζει απρόσκοπτα τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε 12 κατηγορίες δικαιούχων. Συνολικά λαμβάνουν επιδόματα (στοιχεία τελευταίου διμήνου 2016) 714 άτομα.
Παράλληλα, το τμήμα πρόνοιας του δήμου προχωρά τη νέα διαδικασία για τη χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους, από την 1/08/2016. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί μετά από υποβολή αιτήσεων μέσω της υπηρεσίας πρόνοιας, 240 χορηγήσεις που αφορούν οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα. Οι δικαιούχοι ανασφάλιστοι που ασφαλίστηκαν εκτιμώνται περί τα 700 άτομα.
Επιπλέον, η προνοιακή υπηρεσία του δήμου, μετά την προπαρασκευή του κλιμακίου με τη διενέργεια αυτοψιών για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν κατοικίες από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί, προωθεί τη διαδικασία, προκειμένου μέσω των εκθέσεων που θα υποβληθούν, να χορηγηθούν η προβλεπόμενη ανά περίπτωση προνοιακή οικονομική βοήθεια.
Έχουν διενεργηθεί πάνω από 100 επισκέψεις σε κατοικίες και χώρους που πλημμύρησαν σε όλες τις πληγείσες περιοχές, για σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας και ολοκληρώθηκαν πάνω από 80 αναλυτικές αυτοψίες, ενώ μέχρι τώρα έχουν προσκομισθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία πρόνοιας, τουλάχιστον από 50 πληγέντες.
Τέλος σε ότι αφορά στο πρόγραμμα χορήγησης του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης που από τα τέλη Ιουλίου του 2016 ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά από το δήμο Ζακύνθου, υποβλήθηκαν 784 αιτήσεις, από αυτές 544 έγιναν μέσω της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας του δήμου, ποσοστό 70% και από αυτές 426 εγκρίθηκαν, ποσοστό, περίπου 80%.

Keywords
Τυχαία Θέματα