Βούτσης: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ

12:13 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μόλις κλείσει η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ μέσα στην εβδομάδα, και μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει τη Δευτέρα η κυβέρνηση, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την διάταξη που προανήγγειλαν ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη, ο πρόεδρος της Βουλής

τη χαρακτήρισε ενδιάμεση λύση καθώς όπως είπε «είναι προφανές ότι δεν είναι αυτή η άποψη της κυβέρνησης ειδικά για το θέμα του αριθμού των αδειών».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στη συνέντευξή του και στην τροπολογία για το «μαύρο» που κατέθεσε και τελικά απέσυρε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα λέγοντας ότι «προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε συλλογικά, θα έπρεπε να περιμένει αυτή η τροπολογία και να είναι διαφορετική και το αναγνώρισε και ο κ. Παππας».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, ο Νίκος Βούτσης, είπε πως «μας προκαλεί αρνητική εντύπωση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση» και συμπλήρωσε πως η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόταν σε μια διαδρομή της περασμένης πενταετίας. «Ξέρετε ότι η συνέχεια δεν είναι μόνο του κράτους, αλλά και της εξουσίας» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σχετική είδηση: Η νομοθετική πρωτοβουλία για τις άδειες, το επόμενο βήμα – Παππάς στην ΕΡΤ: Τέρμα στην ανομία (video)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα