Στην Κρήτη σήμερα η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία

11:07 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ταξίδι – αστραπή, ιδιωτικού χαρακτήρα, πραγματοποιεί από χθες το βράδυ στην Κρήτη η βασιλομήτωρ της Ισπανίας, Σοφία, συνοδευόμενη από την αδελφή της, Ειρήνη.
Η βασίλισσα (διατηρεί τον τίτλο) της Ισπανίας και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου την υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο επίτιμος πρόξενος της Ισπανίας στην Κρήτη,

Μηνάς Μελισσείδης. Κατά την άφιξή της συναντήθηκε τυχαία στο αεροδρόμιο και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρίας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας, θέλησε να πραγματοποιήσει αυτό το σύντομο ταξίδι στην Κρήτη προκειμένου να επισκεφθεί το νέο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας, όπου θα ξεναγηθεί σήμερα από τον καθηγητή Αρχαιολογίας, Νίκο Σταμπολίδη. Η ίδια, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αρχαιολογία και την Ιστορία και παρά το ότι ήθελε να παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μουσείου, στις 19 Ιουνίου, δεν τα κατάφερε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Η βασίλισσα Σοφία θα αναχωρήσει απόψε από το αεροδρόμιο των Χανίων, ωστόσο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Μελισσείδης, έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί εκ νέου την Κρήτη, για περισσότερες ημέρες. Σημειώνεται, ότι η προηγούμενη επίσκεψη της στο νησί ήταν πριν από 15 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα