Βοτανικός κήπος και Μουσείο στα 220 στρ. του ΕΘΙΑΓΕ. Υπέγραψε ο Αποστόλου την παραχώρηση

09:49 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Υπουργική απόφαση με την οποία παραχωρείται η έκταση των 217 στρεμμάτων στο Δήμο Λαρισαίων υπέγραψε χθες στο Δημαρχείο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
«Ιστορικής σημασίας και νίκη» για το Δήμο και τους πολίτες χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης την παραχώρηση την οποία διεκδικούσαν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει υποβληθεί, αλλά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην έκταση που βρίσκεται βορείως της οδού Θεοφράστου, δημιουργείται Κοινόχρηστο Πάρκο, όπου προτείνεται να αναπτυχθούν

το προβλεπόμενο Κέντρο Προώθησης Αγροτικής Καινοτομίας, που θα περιλαμβάνει, εκτός από τις δομές που θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη της αγροτικής καινοτομίας, τον Βοτανικό Κήπο, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, το Μουσείο Εδαφών και Γεωργικής Τεχνολογίας και το λεγόμενο Πολιτιστικό Χωριό.

Ο κ. Αποστόλου αφού συνεχάρη το Δήμαρχο για την απόφαση της διεκδίκησης, εξήγησε πως οδηγήθηκε στην απόφαση παραχώρησης. Όπως σημείωσε, το τετράπτυχο της πρότασης, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η καινοτομία, η δημιουργία Μουσείου και το πολιτιστικό χωριό, ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην υπογραφή.

Έξω από το Δημαρχείο και αναμένοντας την υπογραφή, εργαζόμενοι του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, νυν ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ανήρτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου στο οποίο αναγράφοντας «Δεν παραχωρείται γιατί καλλιεργείται» εκφράζοντας τους φόβους τους για την παραχώρηση που έγινε εν αγνοία τους και την ανησυχία τους πως δεν θα συνεχιστεί το ερευνητικό τους έργο από τη στιγμή που δεν αντικαθίσταται η παραχωρηθείσα έκταση.
Τους φόβους τους καθησύχασαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Υπουργός, καθώς δεσμεύτηκαν πως «οποιαδήποτε στιγμή οι αρμόδιοι ζητήσουν να ενδυναμώσουν τις εκτάσεις τους, είμαστε εδώ για να μην εμποδίσουμε το έργο τους».

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης για την υλοποίηση των σχεδίων του δήμου, καθώς και παλαιότερα έχουν παραχωρηθεί εκτάσεις οι οποίες τελικά έμειναν αναξιοποίητες.
Στην τελετή παράστησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων και οι Δήμαρχοι του Νομού.
Keywords
Τυχαία Θέματα