Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο στην Υεμένη

08:36 16/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότερα από 20 νεογνά και παιδιά, βρίσκονταν στο νοσοκομείο της πόλης Αμπς, στην Υεμένη, που έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής καταγγέλλει η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), επιβεβαιώνοντας ότι στους 11 νεκρούς συγκαταλέγεται και μέλος της ΜΚΟ.

«Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επί τόπου εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του προσωπικού των MSF, και άλλοι δύο ασθενείς πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε άλλο νοσοκομείο,

ενώ 29 τραυματίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ελίζαμπεθ Τριντό καταδίκασε την επίθεση, καλώντας «όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες». Όταν ρωτήθηκε ωστόσο για ενδεχόμενη ευθύνη του αραβικού συνασπισμού που στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης, η Αμερικανίδα διπλωμάτης απάντησε μόνο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «σε στενή επαφή με τους Σαουδάραβες» για το θέμα.

Η Σαουδική Αραβία διαψεύδει στο μεταξύ, ότι αεροσκάφη της έπληξαν και σχολείο στη βόρεια Υεμένη, με απολογισμό δέκα νεκρά παιδιά, υποστηρίζοντας ότι επλήγη στρατόπεδο.

Ο αραβικός συνασπισμός που δημιουργήθηκε για να αναχαιτίσει την προέλαση των αντικαθεστωτικών στη βόρεια Υεμένη, επικρίνεται για απώλειες αμάχων και από τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με τα οποία σαουδαραβικά αεροσκάφη ευθύνονται για το 60% των θανάτων, μεταξύ αυτών και 785 παιδιά, το 2015.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Σχολείο στην Υεμένη στόχος βομβαρδισμών – Δέκα παιδιά νεκρά

Keywords
Τυχαία Θέματα