Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 16-8-2016

08:15 16/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκκλησία

«Ασφαλές λιμάνι στις τρικυμίες η Παναγία»

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε χθες η Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη Θράκη. «Το μόνο ασφαλές λιμάνι στις τρικυμίες της ζωής είναι η αγκαλιά της Μάνας όλων, της Παναγίας» υπενθύμισε στο μήνυμα του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου κ.κ. Παντελεήμων.

Χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρωνείας, όπου και η αρχαία έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην πλατεία

της Μαρώνειας με την παρουσία του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαππών και άλλων εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων τελέσθηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και ο Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην διαρκή παρουσία της Παναγίας μας στη ζωή του κόσμου, στη στοργή με την οποία περισκέπει όσους την εμπιστεύονται, και κάλεσε όσους με λαχτάρα επικαλούνται το Πανάγιο Όνομά Της να μιμηθούν το παράδειγμα της «κατά Θεόν πίστεως και υπακοής», ενώ απηύθυνε προς όλους εγκάρδιες Πατρικές ευχές.

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην Ξυλαγανή Ροδόπης

Φωτο Αρχείου

Τέθηκε υπό έλεγχο στις 5 το απόγευμα της Κυριακής , η φωτιά που ξέσπασε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες έξω από το χωριό της Ξυλαγανής του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των τοπικών αρχών, του στρατού και των κατοίκων της περιοχής.

Στόχος όλων από την πρώτη στιγμή ήταν να μην πλησιάσει η φωτιά στην Ξυλαγανή και να αποτραπεί ο κίνδυνος για οικίες και ανθρώπους. Η φωτιά ετέθη υπό πλήρη έλεγχο αφού κατέκαψε πολλά στρέμματα καλαμιών και θάμνων φτάνοντας σχεδόν μέχρι τον Ίμερο.

Προανάκριση για τα αίτια της θα διενεργήσει η αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία ωστόσο ο Δήμος καλεί όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθαρές και ασφαλείς οι παραλίες της Ροδόπης, δηλώνει ο δήμαρχος Κομοτηνής

«Ανυπόστατες» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες περί ακαταλληλότητας των θαλάσσιων υδάτων στα όρια του δήμου Κομοτηνής και ειδικότερα σε αυτές του Φαναρίου και της Αρωγής, επισημαίνοντας ότι δεν έχει δεχθεί καμία επίσημη σχετική ειδοποίηση, ενημέρωση ή σύσταση.

«Η δημοτική Αρχή έχει γνώση για την καθαρότητα και την καταλληλότητά τους. Άλλωστε, από τον νομό Ροδόπης, μόνο οι ακτές Φαναρίου, Αρωγής και Μέσης του Δήμου Κομοτηνής συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα με τις 430 «Γαλάζιες Σημαίες 2016- Βραβευμένες ακτές και μαρίνες» της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Η εμφάνιση μεμονωμένων περιπτώσεων ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες λουομένων είναι φυσιολογική και δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας», καταλήγει η δήλωση του δημάρχου Κομοτηνής.

Περιφέρεια Αν.Μ.Θ.

Ορισμός νέων θεματικών αντιπεριφειαρχών ΑΜ-Θ

Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης

Μετά την αποδοχή της οικειοθελούς παραίτησης των αρχικώς ορισθέντων θεματικών αντιπεριφερειαρχών, ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. όρισε με απόφασή του νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες με θητεία έως 28 Φεβρουαρίου 2017 ως εξής:

Οντέρ Μουμίν του Σαλή, περιφερειακό σύμβουλο της Π.Ε. Ροδόπης, σε θέματα εμπορίου-παρεμπορίου, λαϊκών αγορών, ζητήματα ΒιΠε και ΒΙΟΠΑ, αντιμετώπισης ειδικών θεμάτων και θεμάτων επιχειρήσεων κάθε μορφής που συμμετέχει η Περιφέρεια, διοικητικού-οικονομικού.

Δημούδη Ελένη του Κωνσταντίνου, περιφερειακή σύμβουλο της Π.Ε. Έβρου, σε θέματα του τομέα πολιτισμού, Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, ανάπτυξης περιφερειακής καταναλωτικής συνείδησης, συνέργειας, κοινωνικής διοργάνωσης συνεδρίων, θέματα οργανογράμματος.

Χειράκη Γεωργία του Ιωάννη, περιφερειακή σύμβουλο της Π.Ε. Δράμας, σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής πρόνοιας, ανεργίας, απασχόλησης, φτώχειας, ισότητας φύλων, ΑμεΑ.

Βενετίδη Κωνσταντίνο του Πασχάλη, περιφερειακό σύμβουλο της Π.Ε. Έβρου, σε θέματα περιβάλλοντος, παραμεθορίων περιοχών, Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, αποκατάστασης από καταστροφές, υποδομών.

Γάκη Χρήστο του Δημητρίου, περιφερειακό σύμβουλο της Π.Ε. Καβάλας, θεματικό αντιπεριφερειάρχη για θέματα δημόσιας υγιεινής, επαγγελμάτων υγείας και πρόληψης και προαγωγής υγείας και ευρωπαϊκών προγραμμάτων δημόσιας υγείας.

Νικόλαο Ευφραιμίδη του Χαραλάμπου, περιφερειακό σύμβουλο της Π.Ε. Ξάνθης, θεματικό αντιπεριφερειάρχη για θέματα της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης πλην του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020, καθώς και ως υπεύθυνου για την πορεία και υλοποίηση του έργου καταπολέμησης κουνουπιών.

Πρόσκληση 11ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ.

Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 19 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Μεταξύ άλλων τα μέλη του συμβουλίου θα ασχοληθούν και με το θέμα της ένταξης στο πρόγραμμα Horizon 2020.

Επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.-Θ.

Επερώτηση με θέμα «Σε τραγική κατάσταση οι κτηνιατρικές υπηρεσίες στον Έβρο» κατέθεσε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η «Λαϊκή Συσπείρωση». Ερωτάται ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. κ. Παυλίδης τι προτίθεται να πράξει δεδομένου ότι:

Η περίοδος αυτή αποτελεί την πλέον επικίνδυνη χρονική στιγμή για την εμφάνιση εξωτικών νοσημάτων ( ευλογιά, αφθώδης, οζώδης δερματίτις). Τι μέτρα έχει προγραμματίσει η περιφέρεια ώστε να είναι σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αφού το εναπομείναν ελάχιστο προσωπικό δεν επαρκεί ώστε να ανταποκριθεί σε μια έκτακτη κατάσταση με την εμφάνιση κάποιας ζωονόσου;

Κοινωνία

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Και κατά το νέο σχολικό ἔτος 2016 – 2017 θα λειτουργήσει το κοινωνικό φροντιστήριο στην αίθουσα διδασκαλίας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο Ιερέα π. Χρυσοβαλάντη Δήμο καλώντας τον αριθμό τηλεφώνου 25310 244 57. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 29 Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Τρενάκι για ένα μήνα

Στη διάθεση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης τέθηκε το τουριστικό τρενάκι του δήμου Ξάνθης, με δρομολόγια που θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν καθημερινά από τις έξι το απόγευμα μια σύντομη περιήγηση σε σημεία της πόλης, με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας. Η διαδρομή παρέχεται δωρεάν, ενώ τα ανήλικα παιδιά κάτω των δεκατεσσάρων ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες.

Αστυνομικό Δελτίο

Νεκρός ο 40χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο ατύχημα στον Ίασμο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στον Ίασμο τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν μοτ-τα, που οδηγούσε 40χρονος, συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ., το οποίο οδηγούσε 28χρονη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτ-τας.

Νέο κρούσμα με φόλες – Τρία νεκρά σκυλιά και πέντε γάτες από φόλες στο Πετροχώρι της Ξάνθης

Το θάνατο βρήκαν τρία σκυλιά και πέντε γάτες στο Πετροχώρι από φόλες που τοποθέτησαν άγνωστοι. Τα άτυχα ζώα εντοπίστηκαν από περαστικούς οι οποίοι κατόρθωσαν να σώσουν δύο σκυλιά μετά από άμεση μεταφορά τους στον κτηνίατρο. Οι «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» στην ανάρτηση τους στο facebook καλούν όποιον γνωρίζει κάτι να δώσει πληροφορίες στους υπεύθυνους.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών σε χωριό της Ξάνθης

Συνελήφθησαν σε χωριό και την πόλη της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ένας 29χρονος ημεδαπός και ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον 29χρονο, στην Ξάνθη, διότι εντόπισαν στην κατοχή του μία χάρτινη συσκευασία με είδη ένδυσης, εντός της οποίας, βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 870 γραμμαρίων.

Αθλητικά

Πανθρακικός-ΑΟ Ξάνθη 0-3

Η ομάδα του Πανθρακικού ηττήθηκε με σκορ 0-3 από τον ΑΟ Ξάνθη σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη το Σάββατο (13/08) στο ΔΑΚ Κομοτηνής, παρουσιάζοντας θετικά στοιχεία κατά διαστήματα, παρά το τελικό αποτέλεσμα, κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Κώστας Ανυφαντάκης κι οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού να αντιμετωπίζουν μια πιο έτοιμη και πιο δυνατή αγωνιστικά ομάδα.

Τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν οι Σολτάνι (39′) και Τριάδης (52′, 59′). Την Πέμπτη η ομάδα του Πανθρακικού θα αντιμετωπίσει σε νέο φιλικό παιχνίδι την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα.

Στον Πανθρακικό Πολίμος και Μυρθιανός!

Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοίνωσε την απόκτηση των ποδοσφαιριστών, Ηλία Πολίμου και Δημήτρη Μυρθιανού. Ο Ηλίας Πολίμος και ο Δημήτρης Μυρθιανός είναι πλάγιοι αμυντικοί.

Δωρεάν μαθήματα Τένις από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ξάνθης

Από τις 16 Αυγούστου και μέχρι τέλους του μήνα, θα παραδίδονται από τους προπονητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης δωρεάν μαθήματα Τένις καθώς θα πραγματοποιούνται και ενημερωτικά σεμινάρια για την γνωριμία των νεαρών και νέων αθλητών με το άθλημα του Τένις.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, super league, φωτο, εμφάνιση, βιπε, αμεα, facebook, συλληψεις, ημεδαπός, ξανθη, super, league, κινηση στους δρομους, καθαρα δευτερα, www.facebook.com, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, φωτια, αστυνομικο τμημα, αυτοδιοικηση, ημεδαπός, ελενη, super league, το θεμα, αμεα, γνωση, δωρεαν, εδρα, ευχες, ζωα, θεμα, θητεια, θρακη, κοντρα, περιοδος, προγραμμα, πυροσβεστικη, σημαιες, φημες, αγκαλια, αρχαια, ατυχημα, βιπε, βρισκεται, γατες, γεωργια, γνωριμια, δυνατοτητα, δημος, δηλωση, δωσει, δρομολογια, ευλογια, εγγραφες, ευκαιρια, αιθουσα, εκκλησια, ενημερωση, εμφάνιση, εξι, ετων, ζωη, ζωης, ειδοποιηση, υπηρεσια, υπηρεσιες, λογο, ξημερωματα, ομαδα, ονομα, ορια, παιδια, παυλιδης, πεμπτη, περιφερειακο, πετριδης, πυροσβεστικη υπηρεσια, σαββατο, σεμιναρια, συζητηση, σκυλια, τρια, υλοποιηση, υπηκοος, φροντιστηριο, ωρες, super, δημητρης, ειδη, ετοιμη, φιλοι, ιδιαιτερα, κωνσταντινου, κωστας, league, παιχνιδι, πληροφοριες, θεματα, θετικα, υγειας
Τυχαία Θέματα