Βόλος:Πολλαπλά δυσλειτουργικό το ΕΚΑΒ στη Μαγνησία

10:37 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντική δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι μετά τη μεταφορά εδώ και ένα μήνα του τηλεφωνικού κέντρου του Βόλου στη Λάρισα. Μεταξύ των άλλων τα πληρώματα των ασθενοφόρων παραπονούνται για το γεγονός ότι επειδή οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Λάρισας δεν γνωρίζουν καλά τους δρόμους στη Μαγνησία κάνουν εκτροπή στα κινητά των πληρωμάτων, γεγονός που δυσχεραίνει την σωστή εξυπηρέτηση των

περιστατικών. Επιπλέον δεν λειτουργεί το σύστημα tetra που είχε προμηθευτεί το ΕΚΑΒ στο Βόλο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και η συνεννόηση γίνεται με το παλιό σύστημα των ασυρμάτων. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Μαγνησίας κ. Χατζησταματίου επισήμανε ότι θα έπρεπε να προηγηθεί μελέτη για το πως θα εφαρμοστεί η μεταφορά του κέντρου, να υπάρχει αξιόπιστη επικοινωνία και ενημερωμένοι χάρτες, να εκπαιδευτεί το προσωπικό και μετά να γίνει η μετάβαση.

Επιπλέον επισήμανε ότι στην ουσία δεν έχουν απελευθερωθεί θέσεις από το Κέντρο του Βόλου για να επανδρώσουν τα ασθενοφόρα. Τα πέντε άτομα που απασχολούνταν εκεί αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια προβλήματα υγείας και κάθονται πλέον στα γραφεία, περιμένοντας τη μετάθεσή τους σε άλλους δημόσιους φορείς όπως τα Νοσοκομεία. “Η μία και μοναδική κυρία που αποσπάστηκε στο τηλεφωνικό κέντρο της Λάρισας ήταν πλήρωμα σε ασθενοφόρο στην κίνηση” εξήγησε ο κ. Χατζησταματίου. Σημειώνεται ότι στη Μαγνησία είναι σε υπηρεσία 12 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια, δέκα στην απογευματινή και εννέα στη νυχτερινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα