Βόλος: Τον Οκτώβριο ξεκινά η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας

14:47 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον Οκτώβριο του 2016 θα ξεκινήσει να λειτουργεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βόλου που δημιουργείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων», στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος Βόλου.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο, ο αντιδήμαρχος Αν. Μπατζιάκας, η δομή θα απασχολεί δύο άτομα τα οποία ήδη ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στην Αθήνα. Ο πολίτες θα παευθύνεται στο ΚΕΠ όπου θα δημιουργείται

μία ηλεκτρονική κάρτα και θα ενημερώνεται για το ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνει. Σκοπός του ΚΕΠ Υγείας είναι να συμβάλλει στον έλεγχο της υγείας των πολιτών σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για επτά θανάσιμα νοσήματα – καρκίνο του προστάτη, του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, μελανώματα, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ήδη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ήλθε σε επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο για να ζητήσει συνεργασία με γιατρούς-παρόχους. Ο Ι.Σ.Μ. ζητά περισσότερες διευκρινίσεις για το θεσμό όπως ανέφερε σε προχθεσινή του ανοιχτή επιστολή. Ο κ. Μπατζιάκας σχολίασε ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα με τον Ι.Σ.Μ. αναφορικά με το χώρο στέγασης του Ιατρείου Αλληλεγγύης και επανέλαβε ότι πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να συγκεντρωθούν σε έναν χώρο οι τρεις δομές (ΚΕΠ Υγείας, Ιατρείο Αλληλεγγύης και Κοινωνικό Φαρμακείο) για την καλύτερη λειτουργία κι εξυπηρέτηση των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα