Τηλεοπτικές άδειες: Ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί κανονικά, διαμηνύει η κυβέρνηση

14:13 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες μετά και τη χθεσινή αποχώρηση Καλογρίτσα από την διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων αδειών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρχίσει και η διερεύνηση του πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος, ως επόμενος επιλαχών, θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσει την πρώτη δόση των χρημάτων.

Η πολιτική αντιπαράθεση την ίδια ώρα καλά κρατεί.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ο διαγωνισμός θα συνεχισθεί κανονικά, σύμφωνα με την προκήρυξη, ενώ η ΝΔ

μιλά για σκάνδαλο και ζητά την σύγκληση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για να διερευνήσει τα ζητήματα σχετικά με το διαγωνισμό.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, στη συζήτηση για την Παιδεία που προκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ αναμενεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με αιχμή τις τηλεοπτικές άδειες καθώς και την οικονομία.

Σωκράτης Φάμελλος: Οι υπερθεματιστές είναι ίσοι απέναντί μας

Ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί και οι άδειες θα δοθούν, ξεκαθάρισε μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,. Όπως είπε, όλοι ελέγχονται με τα ίδια κριτήρια. Οι υπερθεματιστές είναι ίσοι απέναντί μας. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση ακυρότητας σε περίπτωση που κάποιος αποχωρήσει, υπάρχει πάντα ο επιλαχών, σημειωσε ο κος Φάμελλος

Π. Κουρουπλής: Καταρρέει το παραμύθι ότι η κυβέρνηση προωθεί τους δικούς της

«Ο νόμος είναι σαφής. Ή δεν τον έχουν διαβάσει κάποιοι, ή θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις» σχολίασε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο των ρομά. «Είχε χτισθεί ένα «στόρυ» ότι εδώ η κυβέρνηση μαγειρεύει, μεθοδεύει, προωθεί τους δικούς της κλπ. Τώρα όμως, με την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα, καταρρέει όλο αυτό το παραμύθι, γιατί υπήρχε ένα ολόκληρο σύστημα της διαπλοκής που βολευόταν με τους συγκεκριμένους καναλάρχες, που στόχευε να ακυρωθεί η διαδικασία για να μην πληρώσουν κάποιοι» δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας : «Κάποιοι θέλουν πάση θυσία να ακυρωθεί ο διαγωνισμός». «Όσοι διαπιστωθεί, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων και τον έλεγχο του πόθεν έσχες, ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, όλοι αυτοί θα χάσουν την προκαταβολή των αρκετών εκατομμυρίων» έκανε σαφές ο κ. Κουρουμπλής.

Χρήστος Σπίρτζης: Δεν θα χαριστούμε ούτε στη μάνα μας

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή του ALPHA 9,89 μιλώντας για την αποχώρηση Καλογρίτσα και τα νέα δεδομένα, επεσήμανε ότι «στην εκπομπή σας είχα πει ότι δεν θα χαριστούμε ούτε στη μάνα μας. Οπως βλέπετε, αυτό κάνουμε. Ο κ. Καλογρίτσας ζήτησε δύο ημέρες παράταση γιατί είχε τα δικά του προβλήματα. Δεν θα χαριστούμε όπως και να λέγεται όποιος και να είναι και συμμετέχει σε δημόσιο διαγωνισμό είτε για τις άδειες είτε για άλλους διαγωνισμούς του δημοσίου. Αυτό είχα πει στην εκπομπή σας και αυτό επαληθεύετε κάθε μέρα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΡΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα