Βόλος: Θεανώ Φωτίου: Νέος νόμος και δομές για ένα ισχυρό δίκτυ κοινωνικής προστασίας

14:37 9/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της κοινωνικής προστασίας με στόχο να στηθεί ένα ισχυρό δίχτυ ειδικά για τους πολίτες που ζουν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας αναφέρθηκε σήμερα από το Βόλο, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Ενημέρωσε για τα Κέντρα Κοινότητας που θα τεθούν σε λειτουργία σε όλους τους δήμους από το 2017 και κάλεσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να μην καθυστερεί άλλο τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος για να ετοιμαστούν έγκαιρα οι δήμοι. Επιπλέον αναφέρθηκε στο νέο νόμο πλαίσιο για την κοινωνική προστασία που

θα έλθει για ψήφιση στη βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου και θα βάζει τάξη στην πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα, στη λειτουργία των κάθε είδους ιδρυμάτων αλλά και την αποϊδρυματοποίηση των ατόμων ενώ θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα θέματα υιοθεσίας και αναδοχής.

Την κα Φωτίου χαιρέτησε η υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Αιχμές σε Αγοραστό για τα Κέντρα Κοινότητας

Η κα Φωτίου, η οποία περιοδεύει στις κοινωνικές δομές που ανήκουν στο υπουργείο της σε όλη τη Θεσσαλία, έδωσε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Volos Palace, συνοδευόμενη από το γ.γ. του υπουργείου, την διευθύντρια του γραφείου της και συνεργάτες της. Αναφέρθηκε στο ρόλο των Κέντρων Κοινότητας που θα λειτουργήσουν σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό, άνω των 10.000 κατοίκων, από το προσεχές φθινόπωρο (Οκτώβριο- Νοέμβριο) και συνολικά σε όλη τη χώρα από το 2017. Τα Κέντρα θα υποστηρίξουν τους δήμους στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα