Βόλος: Συμμετοχή Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

14:47 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε δύο σπουδαίας σημασίας εκδηλώσεων τη συνδιοργάνωση συμμετέχουν οι Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στηρίζοντας έμπρακτα την ιστορική πολιτιστική κληρονομιά αλλά και τα αθλητικά ιδεώδη. Πρόκειται για την «Εκδήλωση Μνήμης» και το «Αθλητικό Καλοκαίρι».

Η πρώτη συνδιοργανώνεται με την Ένωση Κυπρίων N.Μαγνησίας, τον Σύλλογο «ΟΡΜΙΝΙΟ» Πορταριάς και την Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟΛΕΒ) και είναι η «Εκδήλωση Μνήμης» στις 21 Ιουλίου 2016 στην Πορταριά Μαγνησίας για την αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου

1974 της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο και για τα 20 χρόνια από τη θυσία των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολομού Σολομού (11 και 14 Αυγούστου 1996). Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα αφιχθούν οι Μοτοσυκλετιστές Κύπρου της Πρωτοβουλίας Μνήμης Τάσου – Σολομού που ξεκίνησαν από το Βερολίνο με «Πορεία Ελευθερίας» (Πράγα, Βουδαπέστη, Σόφια, Αθήνα, Λευκωσία) προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου και η θυσία των δυο Ηρώων. Στην Ελλάδα κάνουν τρεις σταθμούς Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αθήνα ενώ την ημέρα της εκδήλωσης θα παραβρίσκεται και η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία. H ανωτέρω εκδήλωση διοργανώνεται με σκοπό να ενισχύσει την πολιτιστική – ιστορική συνείδηση όλων των Ελλήνων, να υπενθυμίσει τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς, των Ελλήνων και των Κυπρίων, μέσα από την ιστορική και λαογραφική αναδρομή που θα παρουσιασθεί και έχει ως στόχο να δημιουργήσει κληρονομιά για τις επερχόμενες γενιές. Η εκδήλωση πραγματοποιείται απόψε στην Πορταριά Μαγνησίας, μια περιοχή με υψηλή τουριστική κίνηση καθόλη τη διάρκεια του χρόνου που θα δώσει έτσι την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που θα βρίσκονται στην περιοχή μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα