Σέρρες: ΟΧΙ στην παραχώρηση των στρατοπέδων με αντίτιμο

14:25 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης των στρατοπέδων βάσει της συμφωνίας που επήλθε μεταξύ του Δήμου Σερρών και του Υπουργείου Άμυνας τον Μάρτιο του 2012 ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Με κατά πλειοψηφία ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσε ουσιαστικά ζητά την εξαίρεση του Δήμου Σερρών από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την παραχώρηση των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, με αίτημα την οριστική παραχώρηση των τμημάτων των στρατοπέδων στην κυριότητα του Δήμου Σερρών.
Στην έκδοση ψηφίσματος μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Διάβασης Πεζών» Δημήτρης

Γιαννακίδης και Τάνια Γεωργούλα, όπως επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δέσποινα Ιλανίδου, Αντώνης Αναστασιάδης και Νίκος Καρύδας. Όλοι τους στήριξαν με την ψήφο τους το ψήφισμα που πρότεινε η δημοτική κίνηση «Διάβαση Πεζών» σύμφωνα με το οποίο ζητείται η παραχώρηση του συνόλου των εκτάσεων των στρατοπέδων «Εμμ.Παππά», «Παπαλουκά» και «Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα» χωρίς την υποχρέωση του Δήμου Σερρών να παραχωρήσει στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας τμήμα αυτών για πολεοδόμηση και χωρίς να καταβάλει οποιοδήποτε αντίτιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα