Στρατός, ελικόπτερα, εκσκαφέας για διάσωση ελεφάντων – Αίσιο τέλος της επιχείρησης (video)

13:53 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Σκηνές έκτακτης ανάγκης», στη νοτιοδυτική Κίνα, με έναν μικρό ελέφαντα παγιδευμένο σε τάφρο, όπου η στάθμη του νερού ανέβαινε καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς. Οι γονείς του έπεσαν στην ίδια παγίδα για να το σώσουν. Δέκα ακόμη ελέφαντες, έσπευσαν να βοηθήσουν τους συντρόφους τους προσφέροντας ως σωσίβιο τις προβοσκίδες τους, αλλά απωθήθηκαν με βεγγαλικά.

A family of wild elephants has been rescued in dramatic fashion in China.

#9Today https://t.co/QLQQTDMhLK

— The Today Show (@TheTodayShow) October 12, 2016

Τελικά δόθηκε αίσιο τέλος με εκσκαφέα που γκρέμισε τα τσιμεντένια τοιχώματα της δεξαμενής, ανοίγοντας «διέξοδο σωτηρίας» στους τρεις ελέφαντες.

Οι γονείς και το μικρό, εντοπίστηκαν την Κυριακή στην δεξαμενή βάθους πέντε μέτρων στη Σισουανγκμπάνα της επαρχίας Γιουνάν, κοντά στα σύνορα με το Λάος και τη Μιανμάρ.

«Φοβηθήκαμε ότι είτε θα πνιγούν η θα πεθάνουν ασφυξία», δήλωσε ο Σιόνγκ Σαογιόνγκ, αξιωματούχος του κέντρου προστασίας ελεφάντων.

Το δασαρχείο κάλεσε στρατιωτικές ενισχύσεις αφού δεν κατάφερε λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων να ρίξει με ελικόπτερο σάκκους με άμμο κι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εκσκαφέα για να ανοίξουν δίοδο διαφυγής για τα ζώα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας ανακοίνωσαν «λήξη συναγερμού» όταν τα ζώα επέστρεψαν στο «καταφύγιο» τους, τα δάση του Γιουνάν όπου απομένουν 300 ασιατικοί ελέφαντες, ενταγμένοι στα προστατευόμενα είδη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ,XINHUA

Keywords
Τυχαία Θέματα