Βόλος: Πορεία Ειρήνης με συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων

06:22 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή Ειρήνης Βόλου η πορεία ειρήνης με αφετηρία τις Αηδονοφωλιές στον Άνω Βόλο μέχρι το λιμάνι.

Οι συμμετέχοντες καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας που διέσχισε σε όλο το μήκος την οδό Ιωλκού, φώναξαν συνθήματα και διένειμαν προπαγανδιστικό υλικό.

Στην συγκέντρωση που έγινε μπροστά από την πύλη του λιμανιού του Βόλου, κεντρική ομιλήτρια ήταν η Εύη Γάκου πρόεδρος της επιτροπής Ειρήνης Βόλου, ενώ διαβάστηκαν τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη» και του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»

Στην ομιλία της η κ.

Γάκου μεταξύ άλλων επισήμανε ότι το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης μαζί με όλους διεκδικεί:

-Άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων μέσα από τις κρατικές δομές χωρίς καμιά ανάμειξη των ποικιλώνυμων και διαβόητων ΜΚΟ.

-Ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας. Ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

-Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

-Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.

«Η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, καθώς και για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν, συνδέεται αδιάσπαστα με την πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, με το λαό νοικοκύρη στο τόπο του, αποκλειστικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Για αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική αγωνίζεται το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης δίπλα στις δυνάμεις που μοχθούν για το κτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας και την ανάπτυξη της πάλης για τα συμφέροντα του λαού.

Γι’ αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, καταργώντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλοντας αβάσταχτα φορολογικά βάρη, επεκτείνοντας δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια, υπονομεύοντας το μέλλον της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών. Στο επόμενο διάστημα θα εντείνουμε τη δράση μας, ώστε να αποκαλύψουμε όσο πιο πλατιά γίνεται στο λαό την επικίνδυνη πολιτική της συγκυβέρνησης που διατηρεί τα Νατοϊκά στρατηγεία στην Ελλάδα, διαθέτει τη βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία, τη Λιβύη και αλλού.

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες της Μαγνησίας, τους νέους και τις νέες να καταδικάσουμε αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να μην επιτρέψουμε να γίνει το λιμάνι του Βόλου ορμητήριο των δολοφόνων. Ούτε μισό ποτήρι νερό για ανεφοδιασμό των ΝΑΤΟικών πλοίων από το λιμάνι του Βόλου.

Το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός. Δεν έχει καμία θέση στο Αιγαίο. Καμία διευκόλυνση ούτε από το λιμάνι του Βόλου, ούτε από οπουδήποτε αλλού!

The post Βόλος: Πορεία Ειρήνης με συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα